Recepti 13. listopada 2014.

Čokoladni Soufflé

Čokoladni Soufflé
gastro postao gastro.24sata.hr
Soufflé od čokolade fantastičan je izbor za prave ljubitelje čokolade

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 312

Potrebno vam je

  • 3 kom jaje kokošje
  • 110 g šećer, kristal
  • 100 g nestlé dessert corsé
  • 90 g maslac, neslani
  • 35 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 1 žlica mlijeko kravlje, punomasno

Priprema

  1. Razbijte jaja u posudi i razmutite ih zajedno sa šećerom.
  2. Rastopite čokoladu na pari i na kraju dodajte maslac. Dobro promiješajte dok se maslac ne rastopi. Pustite da se malo ohladi. Pomiješajte maslac i čokoladu s jajima.
  3. Dodajte prosijano brašno, kakao i mlijeko. Dobro promiješajte.
  4. Premažite maslacem i posipajte brašnom 4 male posudice za soufflé ili male limene kalupe. Napunite smjesom i stavite 1 sat u zamrzivač.
  5. Pecite na 210°C u prethodno zagrijanoj pećnici, 10-15 min, dok se vanjski sloj ne ispeče, a sredina ostane mekana.
  6. Ostavite da se malo ohlade u kalupu. Izvadite i servirajte tople s tučenim slatkim vrhnjem ili sladoledom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.