gastro postao
Soufflé od čokolade fantastičan je izbor za prave ljubitelje čokolade
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 312
Potrebno vam je
- 3 kom jaje kokošje
- 110 g šećer, kristal
- 100 g nestlé dessert corsé
- 90 g maslac, neslani
- 35 g pšenično brašno, bijelo
- 1 žlica kakao u prahu, nezašećereni
- 1 žlica mlijeko kravlje, punomasno
Priprema
- Razbijte jaja u posudi i razmutite ih zajedno sa šećerom.
- Rastopite čokoladu na pari i na kraju dodajte maslac. Dobro promiješajte dok se maslac ne rastopi. Pustite da se malo ohladi. Pomiješajte maslac i čokoladu s jajima.
- Dodajte prosijano brašno, kakao i mlijeko. Dobro promiješajte.
- Premažite maslacem i posipajte brašnom 4 male posudice za soufflé ili male limene kalupe. Napunite smjesom i stavite 1 sat u zamrzivač.
- Pecite na 210°C u prethodno zagrijanoj pećnici, 10-15 min, dok se vanjski sloj ne ispeče, a sredina ostane mekana.
- Ostavite da se malo ohlade u kalupu. Izvadite i servirajte tople s tučenim slatkim vrhnjem ili sladoledom.