Recepti 03. listopada 2014.

Crema catalana s cimetom i vanilijom

gastro postao gastro.24sata.hr
Mekana desertna krema laganog okusa oduševit će sve sladokusce

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 125

Potrebno vam je

  • 2 žlica gustin
  • 0.50 l mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 kom mahuna vanilije
  • 1 kom štapić cimeta
  • 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 120 g šećer, kristal

Priprema

  1. Brašno pomiješajte s malo mlijeka, a ostatak stavite da se kuha. Dodajte vaniliju i cimet.
  2. Žumanjke i šećer (50 g) izmiješajte. Izvadite vaniliju i cimet te dodajte mlijeko žumanjcima. Dodajte razmućeno brašno pa kuhajte na pari da se zgusne. Ulijte u posude i ohladite.
  3. Šećer (70 g) prelijte s pola žličice vode i rastopite na vatri. Ulijte na vrh svake posude, zagladite i ohladite.

Mekana desertna krema laganog okusa oduševit će sve sladokusce

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.