gastro postao
Ovaj neodoljivi crumble će izazvati ekploziju voćnih okusa u vašim ustima.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 50
Potrebno vam je
- 300 ml jabučni ocat
- 0.25 šalica sušeno voće
- 0.50 šalica krušne mrvice (schär, bez glutena)
- 0.50 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 5 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 3 žlica med, vrcani
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 5 kom jabuka (cijela)
Priprema
- Ulijte jabučni ocat u lonac i stavite na vatru pa pustite da zavrije. Umiješajte sušeno voće. Neka odstoji 20 minuta.
- Ocijedite i sačuvajte ocat. Pomiješajte s pola krušnih mrvica, četvrtinom šalice šećera, žlicom brašna i pola žličica cimeta. Umiješajte ocat, med i vaniliju. Dodajte jabuke narezane na četvrtine pa sve dobro promiješajte.
- Stavite u namašćeni lim za pečenje. Pospite ostatkom krušnih mrvica ili zobenih pahuljica te pecite 55 minuta na 170°c.
Izvor Skuhatćute