Recepti 13. listopada 2014.

Crumble s jabukama i sušenim voćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj neodoljivi crumble će izazvati ekploziju voćnih okusa u vašim ustima.

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 50

Potrebno vam je

  • 300 ml jabučni ocat
  • 0.25 šalica sušeno voće
  • 0.50 šalica krušne mrvice (schär, bez glutena)
  • 0.50 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 5 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 3 žlica med, vrcani
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 5 kom jabuka (cijela)

Priprema

  1. Ulijte jabučni ocat u lonac i stavite na vatru pa pustite da zavrije. Umiješajte sušeno voće. Neka odstoji 20 minuta.
  2. Ocijedite i sačuvajte ocat. Pomiješajte s pola krušnih mrvica, četvrtinom šalice šećera, žlicom brašna i pola žličica cimeta. Umiješajte ocat, med i vaniliju. Dodajte jabuke narezane na četvrtine pa sve dobro promiješajte.
  3. Stavite u namašćeni lim za pečenje. Pospite ostatkom krušnih mrvica ili zobenih pahuljica te pecite 55 minuta na 170°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.