Recepti 03. listopada 2014.

Danski roščići

gastro postao gastro.24sata.hr
Gotove roščiće možete posuti šećerom u prahu ili premazati ocaklinom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 138

Tijesto

  • 1 kom limun
  • 40 g kvasac, svježi
  • 2.50 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 70 g šećer, kristal
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 mala žlica sol

Maslac s brašnom

  • 300 g maslac, slani
  • 60 g pšenično brašno, bijelo

Priprema

  1. Naribajte polovicu limunove kore. Rastopite kvasac u malo mlakog mlijeka. Zamijesite tijesto od brašna, maslaca, šećera, jaja, žumanjka, soli, limunove kore, preostalog mlijeka i kvasca. Ostavite ga u hladnjaku dva, tri sata.
  2. Za maslac s brašnom ostavite da maslac omekša, zamijesite ga s brašnom i oblikujte pravokutnik veličine 15x30 cm. Tijesto s kvascem razvaljajte, stavite na njega maslac s brašnom pa preklopite rubove tijesta. Potom sve razvaljajte u pravokutnik 35x50 cm. Preklopite tako da vanjska trećina dođe na srednju, a posljednja na nju. Ostavite 15 minuta na hladnome mjestu. Ponovite to još četiri puta.
  3. Razvaljajte tijesto u pravokutnik 60x40 cm. Izrežite 20 trokuta pa oblikujte roščiće. Premažite žumanjkom i pecite 15 minuta na 210°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.