gastro postao
Gotove roščiće možete posuti šećerom u prahu ili premazati ocaklinom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 138
Tijesto
- 1 kom limun
- 40 g kvasac, svježi
- 2.50 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 70 g šećer, kristal
- 1 kom jaje kokošje
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 mala žlica sol
Maslac s brašnom
- 300 g maslac, slani
- 60 g pšenično brašno, bijelo
Priprema
- Naribajte polovicu limunove kore. Rastopite kvasac u malo mlakog mlijeka. Zamijesite tijesto od brašna, maslaca, šećera, jaja, žumanjka, soli, limunove kore, preostalog mlijeka i kvasca. Ostavite ga u hladnjaku dva, tri sata.
- Za maslac s brašnom ostavite da maslac omekša, zamijesite ga s brašnom i oblikujte pravokutnik veličine 15x30 cm. Tijesto s kvascem razvaljajte, stavite na njega maslac s brašnom pa preklopite rubove tijesta. Potom sve razvaljajte u pravokutnik 35x50 cm. Preklopite tako da vanjska trećina dođe na srednju, a posljednja na nju. Ostavite 15 minuta na hladnome mjestu. Ponovite to još četiri puta.
- Razvaljajte tijesto u pravokutnik 60x40 cm. Izrežite 20 trokuta pa oblikujte roščiće. Premažite žumanjkom i pecite 15 minuta na 210°C.
Izvor Skuhatćute