gastro postao
Izvana hrskave, unutra mekane kao oblak, a ukusnije tijesto sigurno niste probali. Ove kiflice možeš puniti raznim drugim nadjevima, slatkim ili slanim
Slane kiflice sa sirom i šunkom uvijek su dobra ideja za doručak, večeru, mali snack na poslu ili druženja s društvom. Jednostavno ih je napraviti i zato ih moraš isprobati.
Zamijesiti kiflice često se čini kao nemoguća misija. No, uz recept kojeg ti donosimo, to više neće biti problem.
Sastojci:
Za tijesto:
- 1 kg glatkog brašna
- 1 svježi kvasac
- 2 dcl toplog mlijeka
- sol
- ulje
- 4 dcl vode
Nadjev:
- 15 dkg šunke
- 15 dkg sira
Priprema:
- U toplom mlijeku razmutiti kvasac. Pustite da se diže nekih pola sata.
- U brašno dodati sol, ulje i kvasac. S vodom zamijesiti mekano tijesto.
- Ostaviti da se diže na toplome još sat vremena.
- Tijesto podijeliti u pet kugli iste veličine, razvaljati ih i izrezati na četiri trokuta.
- Staviti sir i šunku (naribani ili u šnitama) i zarolati.
- Staviti u protvan obložen papirom za pečenje i premazati žumanjkom.
- Po želji, kiflice posuti sezamom.
- Peći 20 minuta na 180 stupnjeva.
Uživajte!