gastro postao
Odvažite se pripremiti ovo svjetski poznato piće u vlastitoj kuhinji
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 15
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 310
Potrebno vam je
- 800 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 600 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 250 g bijela čokolada
- 50 g tamna čokolada
- 150 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 0.50 mala žlica aroma gorkog badema
- 150 g dulche de lechea
- 80 ml kuhana kava
- 30 g prašak za puding od ruma i punča
Priprema
- Na vatri ugrijte slatko vrhnje, kavu i pola količine mlijeka. Uz stalno miješanje otopite obje čokolade, dulce de leche, smeđi šećer i arome.
- U ostatku mlijeka razmutite prašak za puding, ulijte u toplu smjesu i kuhajte dok se ne zgusne. Prelijte smjesu u posudu s poklopcem i ostavite preko noći na hladnome mjestu (ne u hladnjaku).
- Sutradan malo pomalo dodajte viski uz miješanje. Ulijte u boce i stavite u hladnjak.
Izvor Skuhatćute