Recepti 13. listopada 2014.

Domaći kruh

Domaći kruh
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u mirisu i okusu toplog domaćeg kruha

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 394

Potrebno vam je

  • 700 g pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
  • 3 mala žlica sol
  • 1 mala žlica suhi kvasac
  • 5 dl voda

Priprema

  1. Pomiješajte brašno, sol i kvasac. U sredini smjese napravite rupu i sipajte vodu, promiješajte, poklopite i ostavite da stoji 12 sati. Na stol posipajte brašno, istresite tijesto, lagano umijesite i pustite da odstoji još pola sata.
  2. U pećnici na 250°C ugrijte vatrostalnu posudu. Kada je posuda ugrijana, izvadite ju iz pećnice, dno posipajte brašnom, prebacite tijesto, poklopite i pecite 25 min. Skinite poklopac i pecite još 5 min.
  3. Ugasite pećnicu i ostavite kruh u pećnici još 10-tak min.Pečeni kruh umotajte u vlažnu krpu i ostavite 10-tak min.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.