gastro postao
Uživajte u mirisu i okusu toplog domaćeg kruha
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 394
Potrebno vam je
- 700 g pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
- 3 mala žlica sol
- 1 mala žlica suhi kvasac
- 5 dl voda
Priprema
- Pomiješajte brašno, sol i kvasac. U sredini smjese napravite rupu i sipajte vodu, promiješajte, poklopite i ostavite da stoji 12 sati. Na stol posipajte brašno, istresite tijesto, lagano umijesite i pustite da odstoji još pola sata.
- U pećnici na 250°C ugrijte vatrostalnu posudu. Kada je posuda ugrijana, izvadite ju iz pećnice, dno posipajte brašnom, prebacite tijesto, poklopite i pecite 25 min. Skinite poklopac i pecite još 5 min.
- Ugasite pećnicu i ostavite kruh u pećnici još 10-tak min.Pečeni kruh umotajte u vlažnu krpu i ostavite 10-tak min.