Takva je i Podravkina linija O'Plant proizvoda koji nisu isključivo za vegetarijance i vegane, već i za fleksitarijance koji povremeno žele promjenu u svojim svakodnevnim obrocima, žele jednom ili više puta tjedno jesti bezmesne obroke, u kojima su namirnice isključivo biljnog podrijetla.
Takvi proizvodi imaju odličan okus i vrlo su zdravi, a od njih se mogu pripremati sva dobro nam znana jela koja prema tradicionalnim receptima sadrže namirnice životinjskog podrijetla. Food blogerica Zrinka Zekulić, autorica bloga Gladuša, osmislila je dva sjajna recepta s O'Plant proizvodima.
Prvo jelo su O'Plant nuggetsi s umakom od feta sira i jogurta, odlično glavno jelo uz koje možeš poslužiti i neku svježu sezonsku salatu ili pak grickalicu za gledanje omiljene serije ili filma na TV-u. Zrinka je koristila O'Plant Veggie nuggetse s heljdom i sjemenkama suncokreta, a ovdje možeš pronaći širi izbor. Tu je i genijalan, brz i jednostavan desert - Panna cotta s O'Plant Barista zobenim mlijekom.
Recepti su nam toliko primamljivi da odmah krećemo s pripremom! Pogledaj video:
O’Plant nuggetsi s umakom od feta sira i jogurta
Sastojci:
- O’Plant Veggie nuggetsi
- 100 g feta sira
- 150 g grčkog jogurta
- sok 1/2 manjeg limuna
- žlica maslinovog ulja
Postupak:
- Nuggetse ispeci u pećnici (zdravija verzija).
- Sastojke za umak izmiješaj u zdjelici i posluži uz nuggetse.
Panna cotta
Sastojci - za Panna cottu:
- 500 ml O’Plant zobenog mlijeka
- 60 g kokosovog šećera
- žličica arome vanilije
- 2 žlice škroba (gustina)
- 1 žličica agar praha
Postupak:
- Za panna cottu - sve sastojke stavi u lonac s hladnim mlijekom i zagrijavaj miješajući dok se smjesa ne počne zgušnjavati (oko 5 minuta).
- Prebaci u staklene zdjelice i kada se malo ohlade stavi u hladnjak. Nakon 2 sata ih možeš konzumirati. Posluži sa svježim malinama ili drugim šumskim voćem.
U slast!