Recepti 22. svibnja 2023.

Dva neodoljiva zdrava recepta za brzi i prefini ručak zbog kojih će mnogi zaboraviti na meso

foto: Alexander Starbuck

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Sve više osoba okreće se namirnicama biljnog podrijetla - zbog zdravlja i očuvanja okoliša. Sada je pravo vrijeme za to jer imamo sve više plant- based namirnica koje odlično zamjenjuju namirnice životinjskog podrijetla.

Takva je i Podravkina linija O'Plant proizvoda koji nisu isključivo za vegetarijance i vegane, već i za fleksitarijance koji povremeno žele promjenu u svojim svakodnevnim obrocima, žele jednom ili više puta tjedno jesti bezmesne obroke, u kojima su namirnice isključivo biljnog podrijetla. 

Takvi proizvodi imaju odličan okus i vrlo su zdravi, a od njih se mogu pripremati sva dobro nam znana jela koja prema tradicionalnim receptima sadrže namirnice životinjskog podrijetla. Food blogerica Zrinka Zekulić, autorica bloga Gladuša, osmislila je dva sjajna recepta s O'Plant proizvodima.

Prvo jelo su O'Plant nuggetsi s umakom od feta sira i jogurta, odlično glavno jelo uz koje možeš poslužiti i neku svježu sezonsku salatu ili pak grickalicu za gledanje omiljene serije ili filma na TV-u. Zrinka je koristila O'Plant Veggie nuggetse s heljdom i sjemenkama suncokreta, a ovdje možeš pronaći širi izbor. Tu je i genijalan, brz i jednostavan desert - Panna cotta s O'Plant Barista zobenim mlijekom

Recepti su nam toliko primamljivi da odmah krećemo s pripremom! Pogledaj video:

O’Plant nuggetsi s umakom od feta sira i jogurta

 | Author: Alexander Starbuck foto: Alexander Starbuck

Sastojci:

Postupak:

  1. Nuggetse ispeci u pećnici (zdravija verzija).
  2. Sastojke za umak izmiješaj u zdjelici i posluži uz nuggetse.

 | Author: Alexander Starbuck foto: Alexander Starbuck

Panna cotta

Sastojci - za Panna cottu:

  • 500 ml O’Plant zobenog mlijeka
  • 60 g kokosovog šećera
  • žličica arome vanilije
  • 2 žlice škroba (gustina)
  • 1 žličica agar praha

Postupak:

  1. Za panna cottu - sve sastojke stavi u lonac s hladnim mlijekom i zagrijavaj miješajući dok se smjesa ne počne zgušnjavati (oko 5 minuta).
  2. Prebaci u staklene zdjelice i kada se malo ohlade stavi u hladnjak. Nakon 2 sata ih možeš konzumirati. Posluži sa svježim malinama ili drugim šumskim voćem.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.