Recepti 07. srpnja 2020.

Džepići ili ravioli od tikvica punjeni špinatom i ricottom

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako tražiš jelo koje sadrži veoma malen postotak ugljikohidrata, na pravom si mjestu...

Bogat i kremast okus ovih raviola od tikvica, punjenih ricottom i špinatom sigurni smo, svidjet će ti se. Jednostavna priprema, sa svega nekoliko glavnih sastojaka, može se upotpuniti po želji i tvojem okusu, a jedino što će ti veoma olakšati njihovu pripremu aparat je ili pomagalo za guljenje povrća.

Navedeni sastojci bit će ti dovoljni za dva serviranja, stoga radiš li ručak ili večeru za više ljudi, pobrini se da povećaš količine. U slast!

 

Možda vas zanima... Proljetna savijača sa sirom i tikvicama Recepti

 

Sastojci:

  • 2 srednje tikvice
  • maslinovo ulje
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 80 g nasjeckanog špinata
  • 250 g ricotte
  • 2 žlice svježeg bosiljka, sitno narezanog
  • sol, papar po ukusu
  • 260 mL umaka od rajčice ili drugog po želji
  • 50 g nasjeckane ili naribane mozzarelle

 

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 220 ° C.
  2. Odreži kraj svake tikvice, a zatim pomoću aparata za guliti povrće oguli svaku tikvicu na široke trake.
  3. Prebaci trakice tikvica na tanjur. Izdvoji četiri trakice. Posloži dvije, vertikalno, jednu uz drugu. Zatim uzmi druge dvije i stavi ih horizontalno na prethodno postavljene tikvice tako da dobiješ križ. Postupak ponovi s ostalim trakicama.
  4. Zagrij tavu na srednje jakoj vatri.
  5. Dodaj u nju maslinovo ulje, zatim češnjak i pirjaj 30 sekundi do 1 minute.
  6. Dodaj špinat, sol i papar. Pirjaj oko dvije minute, dok ne proključa.
  7. Makni s vatre i ostavi da se ohladi 10 minuta.
  8. U veću zdjelu dodaj špinat i češnjak. Zatim rikotu, bosiljak, sol i papar. Miješaj dok se sve dobro ne sjedini.
  9. Žlicom zagrabi malo smjese i stavi na sredinu svakog križa nastalog od traka tikvica. 
  10. Preklopi svaku traku kako bi zapečatila smjesu, a zatim dobivene raviole preokreni.
  11. U posudu za pečenje stavi umak, poravnaj ga žlicom. Zatim poslaži raviole i posipaj ih sirom.
  12. Peci 15 do 20 minuta.
  13. Posluži uz svježi bosiljak.

Dobar tek!

 

 | Author: Shutterstock Shutterstock

 

Možda vas zanima... Popečci od tikvica i sira za sve članove obitelji Recepti Možda vas zanima... Lazanje s tikvicama - verzija koju moraš isprobati! Recepti Možda vas zanima... Ukusna prijevara: Lažni pomfrit od tikvica Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.