Recepti 04. lipnja 2020.

Proljetna savijača sa sirom i tikvicama

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jela od tikvica omiljena su nam u proljetno i ljetno doba. Volimo ih s tjesteninom, u složencima, rižotima, a najdraže su nam ipak u ovoj varijanti savijače,

Tek nekoliko sastojaka, oko pola sata i omiljeni ljetni hrskavi zalogaji sprem su za guštanje. Slanu varijantu bučnice volimo pojačati jajima i tek bazičnim začinima poput soli i papra, dok u slatku varijantu možeš staviti daleko manje sira te ga zamijeniti dobrom dozom maka i šećera.

Zaigraj se, pusti mašti na volju i zapiši ovaj recept jer će se sigurno tražiti repete.

 | Author: Thinkstock Thinkstock


Sastojci:

  • kore za savijače
  • 500 g sira
  • 2 jaja
  • 150 g maslaca
  • 1 veća tikvica
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Maslac otopi, tikvicu naribaj, posoli i pusti da odsto, pa ju ocijedi i pomiješaj sa sirom. 
  2. Dodaj i dva jaja, sol i papar te dobro pomiješaj.
  3. Svaku koru premaži maslacem, a zatim po dvije zalijepi zajedno, premaži još jednom onu gornju i po njoj rasporedi nadjev. Zarolaj.
  4. Zarolane štrudle stavi u lim koji sti premazala maslacem.
  5. Svaku štrudlu premaži maslacem i peci na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.