gastro postao
Jela od tikvica omiljena su nam u proljetno i ljetno doba. Volimo ih s tjesteninom, u složencima, rižotima, a najdraže su nam ipak u ovoj varijanti savijače,
Tek nekoliko sastojaka, oko pola sata i omiljeni ljetni hrskavi zalogaji sprem su za guštanje. Slanu varijantu bučnice volimo pojačati jajima i tek bazičnim začinima poput soli i papra, dok u slatku varijantu možeš staviti daleko manje sira te ga zamijeniti dobrom dozom maka i šećera.
Zaigraj se, pusti mašti na volju i zapiši ovaj recept jer će se sigurno tražiti repete.
Sastojci:
- kore za savijače
- 500 g sira
- 2 jaja
- 150 g maslaca
- 1 veća tikvica
- Sol, papar
Priprema:
- Maslac otopi, tikvicu naribaj, posoli i pusti da odsto, pa ju ocijedi i pomiješaj sa sirom.
- Dodaj i dva jaja, sol i papar te dobro pomiješaj.
- Svaku koru premaži maslacem, a zatim po dvije zalijepi zajedno, premaži još jednom onu gornju i po njoj rasporedi nadjev. Zarolaj.
- Zarolane štrudle stavi u lim koji sti premazala maslacem.
- Svaku štrudlu premaži maslacem i peci na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.
Dobar tek!