Recepti 8339 prikaza 15. lipnja 2019.

Ljetna bučnica: Štrudl sa sirom i tikvicom

Thinkstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Jela od tikvica omiljena su nam u ljetno doba. Volimo ih s tjesteninom, u složencima, rižotima, a najdraže su nam ipak u ljetnoj varijanti bučnice.

Tek nekoliko sastojaka, oko pola sata vremena i omiljeni ljetni hrskavi zalogaji spremni su za guštanje. Slana varijantu bučnice volimo pojačati jajima i tek bazičnim začinima poput soli i papra, dok u slatku varijantu možete staviti daleko manje sira te ga zamijeniti dobrom dozom maka i šećera.

Zaigrajte se, pustite mašti na volju i zapišite ovaj recept, vjerujte, tražit će se repete.

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock


Potrebno vam je:

  • Kore za savijače
  • 500 g sira
  • 2 jaja
  • 150 g maslaca
  • 1 veća tikvica
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Maslac otopite, tikvicu naribajte, posolite i pustite da odstoji, pa ju ocijedite i pomiješajte sa sirom. 
  2. Dodajte i dva jaja, sol i papar te dobro pomiješajte.
  3. Svaku koru premažite maslacem, a zatim po dvije zalijepite zajedno, premažite još jednom onu gornju i po njoj rasporedite nadjev. Zarolajte.
  4. Zarolane štrudle stavite u lim koji ste premazali maslacem.
  5. Svaku štrudlu premažite maslacem i pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.