Jela od tikvica omiljena su nam u kasno proljetno i ljetno doba. Volimo ih s tjesteninom, u složencima, rižotima..., ali ova savijača sa sirom i tikvicama naš je novi slani favorit
Savijačasa sirom i tikvicama nam je baš wow! Za nju je potrebno tek nekoliko sastojaka, oko pola sata vremena i omiljeni ljetni hrskavi zalogajispremni su za guštanje. Slanu varijantu bučnice volimo pojačati jajima i tek bazičnim začinima poput soli i papra, dok u slatku varijantu možeš staviti daleko manje sira te ga zamijeniti dobrom dozom maka i šećera.
Zaigraj se, pusti mašti na volju i zapiši ovaj recept jer će svi koji kušaju ovu savijaču sa sirom i tikvicama sigurno tražiti repete.
Savijača sa sirom i tikvicama
foto: Thinkstock
Ne gasi ekran dok kuham
Savijača sa sirom i tikvicama
20 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Kore za savijače
500
g
Svježi kravlji sir
500
g
Jaje
2
kom
Maslac
150
g
Tikvice
2
kom
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Maslac otopi, tikvicu naribaj, posoli i pusti da odsto, pa ju ocijedi i pomiješaj sa sirom.
Dodaj i dva jaja, sol i papar te dobro pomiješaj.
Svaku koru premaži maslacem, a zatim po dvije zalijepi zajedno, premaži još jednom onu gornju i po njoj rasporedi nadjev. Zarolaj.
Zarolane štrudle stavi u lim koji premazan maslacem.
Svaku štrudlu premaži maslacem i peci na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.