Recepti 08. lipnja 2015.

Engleska torta s jagodama i sirom

Engleska torta s jagodama i sirom
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 30 dag svježeg kravljeg sira
  • 15 dag petit keksa
  • 2 žumanjka
  • 8 dag maslaca
  • 15 dag šećera
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • liker od naranče
  • 15 g želatine u listićima
  • 30 dag jagoda
  • nekoliko listića metvice

Priprema

  1. Namočite želatinu u hladnu vodu.
    Mikserom izmješajte žutanjke sa šećerom da dobijete sasvim glatku smjesu kojoj primješate propasirani sir. Posebno sameljite kekse i pomiješajte sa otopljenim masalacem, te utisnite u kalup za torte veličine 22. Neka odleži 45 min. u zamrzivaču.
  2. Očistite jagode i stavite na stranu nekoliko najljepših. Druge narežite.Iscjedite želatinu, dodajte liker pa sasvim malo zagrijte da se želatina otopi. Primješajte kremi. Istucite slatko vrhnje, dodajte kremi, a na kraju umiješajte nerezane jagode.
  3. U kalup za torte, u kojem su na dnu stvrdnuti keksi, uspite kremu. Stavite u hladnjak 2-3 sata. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.