gastro postao
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 30 dag svježeg kravljeg sira
- 15 dag petit keksa
- 2 žumanjka
- 8 dag maslaca
- 15 dag šećera
- 2 dl slatkog vrhnja
- liker od naranče
- 15 g želatine u listićima
- 30 dag jagoda
- nekoliko listića metvice
Priprema
- Namočite želatinu u hladnu vodu.
Mikserom izmješajte žutanjke sa šećerom da dobijete sasvim glatku smjesu kojoj primješate propasirani sir. Posebno sameljite kekse i pomiješajte sa otopljenim masalacem, te utisnite u kalup za torte veličine 22. Neka odleži 45 min. u zamrzivaču. - Očistite jagode i stavite na stranu nekoliko najljepših. Druge narežite.Iscjedite želatinu, dodajte liker pa sasvim malo zagrijte da se želatina otopi. Primješajte kremi. Istucite slatko vrhnje, dodajte kremi, a na kraju umiješajte nerezane jagode.
- U kalup za torte, u kojem su na dnu stvrdnuti keksi, uspite kremu. Stavite u hladnjak 2-3 sata.