Serviraj sladoled u domaći slatki kornet i oduševi ekipu!
Ljeto još nije gotovo i trebaš iskoristiti svaku priliku za uživanje u sladoledu. Ritual nije potpun bez finog slatkog korneta, koji lako možeš napraviti i kod kuće. Trebat će ti pekač za vafle i samo 7 sastojaka koje sigurno imaš u smočnici i hladnjaku.
Prema količinama koje sadrži naš recept, možeš pripremiti 8 korneta, pa količine obavezno prilagodi svojim potrebama.
Umuti bjelanjke sa šećerom, ekstraktom vanilije i soli pa dodaj rastopljeni (i rashlađeni) maslac, a na kraju i brašno.
Dvije žlice glatkog tijesta rasporedi po pekaču i peci otprilike 90 sekundi.
Izvadi vafl i uz pomoć čiste kuhinjske krpe ga oblikuj u kornet dok je još topao. Drži ga još nekoliko sekundi kako bi zadržao oblik.
Rastopi čokoladu pa pola žličice dodaj na dno svakog korneta. Ovaj trik će te spasiti, osobito ako kornet nije savršeno smotan i na dnu je ostala rupica.
Pričekaj da se čokolada stisne prije no što navališ na sladoled u domaćem kornetu.