gastro postao
Pripremite pokladnu slasticu poznatu pod nazivom "poderane gaće"
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 25
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 220
Potrebno vam je
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 2 mala žlica prašak za pecivo
- 150 g šećer, kristal
- 1 prstohvat sol
- 4 kapi aroma gorkog badema
- 0.50 kom aroma ruma
- 3 kom jaje kokošje
- 150 g maslac, neslani
- 1000 g ulje suncokretovo
Priprema
- Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i prosijte u zdjelu. Dodajte šećer, sol, aromu, jaja i maslac ili margarin. Sve sastojke dobro izmiješajte mikserom u glatko tijesto.
- Smjesu izvadite iz zdjele, premjestite na pobrašnjenu radnu plohu i umijesite glatko tijesto. Ako se tijesto lijepi, zamotajte ga u prozirnu foliju i na neko vrijeme stavite na hladno.
- Tijesto na pobrašnjenoj radnoj plohi razvaljajte na 1 cm debljine. Tijesto izrežite kalupićima.
- Pecite tijesto u vrelom ulju dok ne postane zlatnožuto.Fanjke izvadite šupljikavom žlicom.
- Fanjke ostavite da se dobro ocijede na kuhinjskoj rešetki. Još vruće uvaljajte ih u šećer ili u mješavinu šećera i cimeta. Ostavite da se ohlade te pospite šećerom u prahu.
Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list