Recepti 13. listopada 2014.

Fanjki od badema

Fanjki od badema
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite pokladnu slasticu poznatu pod nazivom "poderane gaće"

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 25

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 220

Potrebno vam je

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 mala žlica prašak za pecivo
  • 150 g šećer, kristal
  • 1 prstohvat sol
  • 4 kapi aroma gorkog badema
  • 0.50 kom aroma ruma
  • 3 kom jaje kokošje
  • 150 g maslac, neslani
  • 1000 g ulje suncokretovo

Priprema

  1. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i prosijte u zdjelu. Dodajte šećer, sol, aromu, jaja i maslac ili margarin. Sve sastojke dobro izmiješajte mikserom u glatko tijesto.
  2. Smjesu izvadite iz zdjele, premjestite na pobrašnjenu radnu plohu i umijesite glatko tijesto. Ako se tijesto lijepi, zamotajte ga u prozirnu foliju i na neko vrijeme stavite na hladno.
  3. Tijesto na pobrašnjenoj radnoj plohi razvaljajte na 1 cm debljine. Tijesto izrežite kalupićima.
  4. Pecite tijesto u vrelom ulju dok ne postane zlatnožuto.Fanjke izvadite šupljikavom žlicom.
  5. Fanjke ostavite da se dobro ocijede na kuhinjskoj rešetki. Još vruće uvaljajte ih u šećer ili u mješavinu šećera i cimeta. Ostavite da se ohlade te pospite šećerom u prahu.

Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.