Recepti 20. veljače 2017.

Fenomenalna Nicoise salata s lososom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Odlučili se se danas za ručak napraviti salatu? Predlažemo ovu sjajnu Nicoise s lososom!

Ova jednostavna, a opet tako neodoljiva salata, nešto je što svatko od nas može napraviti.

Uz obilje boja, obiluje i zdravim sastojcima. Iako se uobičajeno priprema s tunom, verzija s lososom je jednako ukusna!

Ono što ju čini prepoznatljivom su sigurno riba, kuhana jaja, masline i rajčica. Prelijte sve sastojke sjajnim umakom od maslinovog ulja, senfa i limunovog soka te uživajte u neodoljivim mirisima i okusima.

Možete ju poslužiti samu ili s komadom finog crnog kruha sa sjemenkama.

 

Sastojci:

  • Sol i papar
  • 100 g zelenih mahuna
  • 6 jaja
  • 2 žlice + 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 1/4 šalice ocijeđenih kapara
  • 450 g fileta lososa
  • 4 fileta inćuna
  • 1 žlica senfa
  • 1 žličice šećera
  • 1 limun
  • 5 cherry rajčica, prepolovljenih
  • 1/2 ljutike, narezane na trakice
  • Nekoliko listova endivije, nerezane na manje komadiće
  • 1/4 šalice maslina, narezanih na polovice

Priprema:

  1.  Zakuhati vodu pa skuhati mahune (oko 2 minute) da omekšaju - ocijediti ih i ohladiti
  2. Vodu gdje su s ekuhale mahune na bacati već ju ponovno zakuhati i skuhati jaja (oko 8 minuta) - da budu tvrdo kuhana; ohladiti ih i očistiti ljusku
  3. Zagrijati 2 žlice maslinovog ulja i kratko popržiti kapare te ih izvaditi na papirnati ručnik
  4. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva; losos namazati paprom i posoliti ga te staviti u pećnicu i peći 10 - 15 minuta
  5. U posudi pomiješati inćune, senf, šećer - pomiješati sastojke u pastu; ocijediti limun pa dodati ljutiku i ostatak maslinovog ulja; posoliti i popapriti po želji
  6. Pečene filete lososa natrgati vilicom i pomiješati s jajima; na tanjur/pladanje poslagati endiviju, mahune, jaja, losos, cherry rajčice, masline; preliti dresingom s inćunima i senfom te poslagati kapare

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.