Recepti 284 prikaza 26. siječnja 2017.

Šarena salata od sardina i povrća

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrijeme je za malo laganije obroke pa predlažemo ovu sjajnu salatu!

Ako volite barem jednom tjedno pojesti ribu, imamo sjajan recept za vas! Isprobajte ovu odličnu salatu od sardina, kuhanih jaja, mahuna, rajčice i maslina.

Sve začinite dobrim maslinovim uljem i acetom balsamicom te poslužite sa svježim crnim kruhom i uživajte bez grižnje savjesti!

Ako vam se ne da prethodno popržiti sardine, slobodno stavite one iz konzerve. Također, ako ćete ipak kupiti svježe sardine i sami ih čistiti, očistite im i kosti, odnosno, filetirajte ih.

Sastojci:

  • 500 g sardina, očišćenih od kostiju
  • Glatko brašno
  • Sol, papar
  • 4 jaja
  • Rajčica, narezana na kriške (stavite količinu po želji)
  • 1 luk, prerezan na pola i narezan na tanke kriške
  • 100 g mahuna
  • 50 g maslina (bez koštica)
  • Maslinovo ulje
  • Aceto balsamico
  • Po želji, dodajte bijeli grah

Priprema: 

  1. Očišćene sardine oprati, posušiti na papirnatom ručniku pa ih uvaljati u glatko brašno i kratko popržiti na ulju; staviti ih na papirnati ručnik da upije višak masnoće
  2. Zakuhati vodu pa kratko blanširati mahune, neka ostanu hrskave
  3. Jaja tvrdo skuhati (možete ih skuhati i na pari na vodi gdje ste blanširali mahune)
  4. Kuhana jaja ohladiti pod mlazom hladne vode pa ih očistiti i narezati na kolutove
  5. U posudi gdje ćete raditi salatu, poslažite narezani luk, jaja, mahune, rajčicu, masline, a pečene sardine narežite na manje komade, otprilike svaki filet prerežite na tri dijela, po želji dodajte bijeli grah (prethodno skuhan ili iz konzerve); začinite soli, paprom i dodajte maslinovog ulja i aceta po vlastitom ukusu
  6. Sve sastojke nježno promiješajte kako se sardine ne bi potrgale i poslužite uz fini hrskavi crni kruh 

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.