Recepti 31. prosinca 2016.

Raspametite se: Pikantne pohane masline

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Masline postaju idealan snack za druženja s prijateljima ili neobična grickalica koja će oduševiti baš svakog

Pohane masline poslužite uz fini pršut i kvalitetan sir. Dodajte malo maslinovog ulja i koju kockicu domaćeg kruha. Poslužite ih na jednostavnoj drvenoj dasci i osvojite najdraže već na prvi pogled. Nevjerojatno jednostavan, a tako ukusan snack gotov je za tren. Koristiti možete kupovne masline, one punjene paprikom, nekim drugim dodacima ili prazne.

Potrebno vam je:

  • 20 očišćenih maslina
  • 100 g brašna
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica čilija u prahu
  • 2 jaja
  • 150 g krušnih mrvica
  • 1 žličica svježe mljevenog papra
  • Ulje

Priprema:

  1. Osušite masline i očistite ih od koštica.
  2. Pomiješajte brašno, češnjak i čili u prahu.
  3. U drugoj posudi umutite jaja, a u trećoj pomiješajte krušne mrvice i papar.
  4. Uvaljajte masline u smjesu s brašnom, prebacite u jaja pa u krušne mrvice.
  5. Pržite u dubokom ulju dok ne poprime zlatnu boju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.