Recepti 13. listopada 2014.

Filet lososa s umakom od rizlinga i grožđa

gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite zanimljivo jelo na francuski način

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 503

Potrebno vam je

  • 4 filet losos
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom limun
  • 2 kom crni luk
  • 2 kom poriluk (cijeli)
  • 2 kom lovorov list
  • papar u zrnu
  • 300 g grožđe, bijelo
  • 400 g tjestenina s jajima
  • 2 žlica maslac, slani
  • 400 ml suhi rizling
  • 3 žlica creme fraiche

Priprema

  1. Filete lososa posoliti, popapriti i pokapati limunovim sokom. Luk očistiti. ½ luka nasjeckati na kockice, ostatak narezati na tanke kriške. Poriluk očistiti i oprati. Bijeli dio poriluka narezati na tanke rezance, zeleni dio na tanke kolutiće.
  2. Zakuhati vino. Dodati kockice luka, zelene kolutiće poriluka, listove lovora i zrna papra te zakuhati tako da je napola gotovo. Izliti u cjedilo, spremiti tekućinu od kuhanja.
  3. Zakuhati puno vode, posoliti te kuhati tijesto (široke rezance) prema uputama na pakiranju.
  4. U međuvremenu prepoloviti bobice grožđa, odstraniti koštice te oguliti ako je kožica pretvrda.
  5. U tavi zagrijati ulje i filete lososa te ih peći oko 5 minuta pri čemu ih jednom okrenuti. Filete izvaditi iz tave i držati na toplom.
  6. Nekoliko minuta kuhati na vinu bijele rezance poriluka i kriške luka. Umiješati crème fraiche te ponovno posoliti i popapriti. Dodati grožđe i zagrijati.
  7. Tijesto izliti u cjedilo i ostaviti da se ocijedi.

Pripremite zanimljivo jelo na francuski način

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.