gastro postao
Pripremite zanimljivo jelo na francuski način
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 503
Potrebno vam je
- 4 filet losos
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom limun
- 2 kom crni luk
- 2 kom poriluk (cijeli)
- 2 kom lovorov list
- papar u zrnu
- 300 g grožđe, bijelo
- 400 g tjestenina s jajima
- 2 žlica maslac, slani
- 400 ml suhi rizling
- 3 žlica creme fraiche
Priprema
- Filete lososa posoliti, popapriti i pokapati limunovim sokom. Luk očistiti. ½ luka nasjeckati na kockice, ostatak narezati na tanke kriške. Poriluk očistiti i oprati. Bijeli dio poriluka narezati na tanke rezance, zeleni dio na tanke kolutiće.
- Zakuhati vino. Dodati kockice luka, zelene kolutiće poriluka, listove lovora i zrna papra te zakuhati tako da je napola gotovo. Izliti u cjedilo, spremiti tekućinu od kuhanja.
- Zakuhati puno vode, posoliti te kuhati tijesto (široke rezance) prema uputama na pakiranju.
- U međuvremenu prepoloviti bobice grožđa, odstraniti koštice te oguliti ako je kožica pretvrda.
- U tavi zagrijati ulje i filete lososa te ih peći oko 5 minuta pri čemu ih jednom okrenuti. Filete izvaditi iz tave i držati na toplom.
- Nekoliko minuta kuhati na vinu bijele rezance poriluka i kriške luka. Umiješati crème fraiche te ponovno posoliti i popapriti. Dodati grožđe i zagrijati.
- Tijesto izliti u cjedilo i ostaviti da se ocijedi.
Pripremite zanimljivo jelo na francuski način