Recepti 13. listopada 2014.

Fileti lososa u wasabi umaku

Fileti lososa u wasabi umaku
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečeni losos ukusan je sam po sebi, a pogotovo u kombinaciji s wasabi umakom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 337

Potrebno vam je

  • 4 kom mladi luk
  • 2 kom češnjak
  • 1 vezica korijander
  • 600 filet losos
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 4 žlica creme fraiche
  • 6 žlica sok od naranče (prirod. svježi)
  • 2 žlica sok od limete
  • 1 mala žlica hren

Priprema

  1. Mladi luk očistiti, oprati i narezati na kolutiće. Češnjak oguliti i sitno nasjeckati. Korijandar oprati i posušiti, listove odvojiti od stabljike. Nekoliko listova odvojiti za ukrašavanje a ostatak nasjeckati.
  2. Losos (bez kože)narezati na 8 komada. U širokoj tavi zagrijati ulje na srednjoj vatri i losos peći sa svih strana oko 6 minuta i zatim posoliti i popapriti.
  3. Creme fraiche pomiješati s 1 žlicom narančinog soka, posoliti i popapriti.
  4. Češnjak i luk dodati ribi i pirjati oko 1 minutu. Podliti sokom od limete i ostatkom narančinog soka. Doliti 100 ml vode i zakuhati te umiješati creme fraiche.
  5. U umak umiješati wasabi hren. Dodati nasjeckani korijandar, posoliti i popapriti.

Pečeni losos ukusan je sam po sebi, a pogotovo u kombinaciji s wasabi umakom

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.