Recepti 03. listopada 2014.

Focaccia s ružmarinom i češnjakom

gastro postao gastro.24sata.hr
Da je jednostavno često i najbolje dokazuje mirisna focaccia, okusom između mekoga domaćega kruha i slasnog tijesta za pizzu

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 61

Tijesto

  • 500 g glatko brašno
  • 2 mala žlica sol
  • 0.50 kom kvasac, svježi
  • 1 žlica šećer, kristal
  • 60 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 250 ml voda
  • 2 žlica ulje maslinovo

Nadjev

  • cvijet soli
  • ružmarin
  • ulje maslinovo
  • 1 režanj češnjak

Priprema

  1. Pomiješajte brašno sa solju, kvascem i šećerom. Dodajte mlaku vodu i toplo mlijeko te maslinovo ulje i zamijesite mekano, elastično tijesto. Ostavite ga da udvostruči volumen u nauljenoj poklopljenoj posudi. Zatim ga premijesite i nauljenim rukama razvucite u četvrtastom limu za pečenje (30x40 cm). Prstima napravite udubine po površini tijesta, pokrijte krpom te ponovno ostavite da se udvostruči. Pećnicu ugrijte na 180°C.
  2. Focacciu prelijte maslinovim uljem te pospite solju i ružmarinom. Režanj češnjaka sitno nasjeckajte i pospite po pogači. Pecite 30-ak minuta, dok ne dobije zlatnu koricu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.