gastro postao
Da je jednostavno često i najbolje dokazuje mirisna focaccia, okusom između mekoga domaćega kruha i slasnog tijesta za pizzu
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 61
Tijesto
- 500 g glatko brašno
- 2 mala žlica sol
- 0.50 kom kvasac, svježi
- 1 žlica šećer, kristal
- 60 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 250 ml voda
- 2 žlica ulje maslinovo
Nadjev
- cvijet soli
- ružmarin
- ulje maslinovo
- 1 režanj češnjak
Priprema
- Pomiješajte brašno sa solju, kvascem i šećerom. Dodajte mlaku vodu i toplo mlijeko te maslinovo ulje i zamijesite mekano, elastično tijesto. Ostavite ga da udvostruči volumen u nauljenoj poklopljenoj posudi. Zatim ga premijesite i nauljenim rukama razvucite u četvrtastom limu za pečenje (30x40 cm). Prstima napravite udubine po površini tijesta, pokrijte krpom te ponovno ostavite da se udvostruči. Pećnicu ugrijte na 180°C.
- Focacciu prelijte maslinovim uljem te pospite solju i ružmarinom. Režanj češnjaka sitno nasjeckajte i pospite po pogači. Pecite 30-ak minuta, dok ne dobije zlatnu koricu.
Izvor Skuhatćute