Recepti 4811 prikaza 03. listopada 2014.

Fornetti sa špinatom

Fornetti sa špinatom
gastro postao gastro.24sata.hr
Slani zalogajčići od lisnatog tijesta mogu se puniti raznim nadjevima, špinat je jedan od njih

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 223

Potrebno vam je

  • 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • 2 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 450 g špinat
  • 2 žlica gruyere sir
  • 2 žlica parmezan
  • 4 kom mladi luk
  • 1 kom jaje kokošje
  • 500 g lisnato tijesto

Priprema

  1. Razvaljajte lisnato u oblik pravokutnika i podijelite ga tupim nožem na kockice. Kockice u svakom drugom redu izrezbarite nožem.
  2. Za nadjev izmiješajte vrhnje, mlijeko, sol i papar. Umiješajte špinat, sireve i sjeckani luk.
  3. Na "čiste" kockice u sredinu nadjeva pa preko njega preklopite izrezbarenu stranu. Izrežite fornette, poslažite u lim obložen papirom za pečenje, premažite jajetom i pecite na 200°c dok ne pozlate.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.