gastro postao
Slani zalogajčići od lisnatog tijesta mogu se puniti raznim nadjevima, špinat je jedan od njih
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 223
Potrebno vam je
- 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 2 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 0.50 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 450 g špinat
- 2 žlica gruyere sir
- 2 žlica parmezan
- 4 kom mladi luk
- 1 kom jaje kokošje
- 500 g lisnato tijesto
Priprema
- Razvaljajte lisnato u oblik pravokutnika i podijelite ga tupim nožem na kockice. Kockice u svakom drugom redu izrezbarite nožem.
- Za nadjev izmiješajte vrhnje, mlijeko, sol i papar. Umiješajte špinat, sireve i sjeckani luk.
- Na "čiste" kockice u sredinu nadjeva pa preko njega preklopite izrezbarenu stranu. Izrežite fornette, poslažite u lim obložen papirom za pečenje, premažite jajetom i pecite na 200°c dok ne pozlate.
Izvor Skuhatćute