Recepti 03. listopada 2014.

Fornetti sa špinatom

Fornetti sa špinatom
gastro postao gastro.24sata.hr
Slani zalogajčići od lisnatog tijesta mogu se puniti raznim nadjevima, špinat je jedan od njih

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 223

Potrebno vam je

  • 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • 2 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 450 g špinat
  • 2 žlica gruyere sir
  • 2 žlica parmezan
  • 4 kom mladi luk
  • 1 kom jaje kokošje
  • 500 g lisnato tijesto

Priprema

  1. Razvaljajte lisnato u oblik pravokutnika i podijelite ga tupim nožem na kockice. Kockice u svakom drugom redu izrezbarite nožem.
  2. Za nadjev izmiješajte vrhnje, mlijeko, sol i papar. Umiješajte špinat, sireve i sjeckani luk.
  3. Na "čiste" kockice u sredinu nadjeva pa preko njega preklopite izrezbarenu stranu. Izrežite fornette, poslažite u lim obložen papirom za pečenje, premažite jajetom i pecite na 200°c dok ne pozlate.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.