Recepti 13. listopada 2014.

Frittata od šunke i tikvica

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan talijanski omlet sa kuhanom šunkom, tikvicama i gljivama gotov je za 15 minuta

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 122

Potrebno vam je

  • 8 kom jaje kokošje
  • 40 g parmezan
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 1 mala žlica sol
  • 1 žlica maslac, slani
  • 100 g tikvice, zelene
  • 200 g kuhana šunka
  • peršin, list
  • 100 g šampinjoni (uzgojeni)

Priprema

  1. Umutite jaja, parmezan i sol. Ugrijte pećnicu na srednju temperaturu.
  2. Ugrijte dublju tavu pa u nju dodajte maslac. Kad se otopi, dodajte tikvice i šunku te pržite dvije-tri minute. Dodajte i smjesu s jajima u tavu pa promiješajte. Umiješajte gljive. Pržite dvije minute pa protresite tavu 30 sekundi.
  3. Pospite peršinom. Stavite tavu u pećnicu i pecite nekoliko minuta. Izvadite frittatu te poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.