gastro postao
                                            
                                        
                                    Jednostavan talijanski omlet sa kuhanom šunkom, tikvicama i gljivama gotov je za 15 minuta
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 122
Potrebno vam je
- 8 kom jaje kokošje
 - 40 g parmezan
 - 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
 - 1 mala žlica sol
 - 1 žlica maslac, slani
 - 100 g tikvice, zelene
 - 200 g kuhana šunka
 - peršin, list
 - 100 g šampinjoni (uzgojeni)
 
Priprema
- Umutite jaja, parmezan i sol. Ugrijte pećnicu na srednju temperaturu.
 - Ugrijte dublju tavu pa u nju dodajte maslac. Kad se otopi, dodajte tikvice i šunku te pržite dvije-tri minute. Dodajte i smjesu s jajima u tavu pa promiješajte. Umiješajte gljive. Pržite dvije minute pa protresite tavu 30 sekundi.
 - Pospite peršinom. Stavite tavu u pećnicu i pecite nekoliko minuta. Izvadite frittatu te poslužite.
 
Izvor Skuhatćute