gastro postao
Jednostavan talijanski omlet sa kuhanom šunkom, tikvicama i gljivama gotov je za 15 minuta
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 122
Potrebno vam je
- 8 kom jaje kokošje
- 40 g parmezan
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 1 mala žlica sol
- 1 žlica maslac, slani
- 100 g tikvice, zelene
- 200 g kuhana šunka
- peršin, list
- 100 g šampinjoni (uzgojeni)
Priprema
- Umutite jaja, parmezan i sol. Ugrijte pećnicu na srednju temperaturu.
- Ugrijte dublju tavu pa u nju dodajte maslac. Kad se otopi, dodajte tikvice i šunku te pržite dvije-tri minute. Dodajte i smjesu s jajima u tavu pa promiješajte. Umiješajte gljive. Pržite dvije minute pa protresite tavu 30 sekundi.
- Pospite peršinom. Stavite tavu u pećnicu i pecite nekoliko minuta. Izvadite frittatu te poslužite.
Izvor Skuhatćute