gastro postao
Carpaccio je naziv dobio po slikaru Vittore Carpaccio, jer su boje jela podsjećale na njegove slike
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 66
Potrebno vam je
- 100 g biftek
- 1 žlica kapari
- 1 kom parmezan
- 0.50 šalica aceto balsamico
- krupna morska sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Očišćeno meso ohladite u zamrzivaču nekoliko minuta kako bi se lakše rezalo.
- Ohlađeno meso narežite na što je moguće tanje kriške, a zatim izlupajte čekićem za meso između dvija komada plastične folije.
- Meso posložite na pladanj.
- Preko meso sastružite kriške parmezana.
- Posipajte sa kaparima.
- Aceto balsamico zagrijte da se reducira do gustoće sirupa pa pošpricajte po mesu i parmezanu.
- Posipajte sa krupnom soli i svježe mljevenim paprom.
Carpaccio je naziv dobio po slikaru Vittore Carpaccio, jer su boje jela podsjećale na njegove slike