Recepti 02. ožujka 2015.

Goveđi carpaccio

Goveđi-carpaccio
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Carpaccio je naziv dobio po slikaru Vittore Carpaccio, jer su boje jela podsjećale na njegove slike

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 66

Potrebno vam je

  • 100 g biftek
  • 1 žlica kapari
  • 1 kom parmezan
  • 0.50 šalica aceto balsamico
  • krupna morska sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Očišćeno meso ohladite u zamrzivaču nekoliko minuta kako bi se lakše rezalo.
  2. Ohlađeno meso narežite na što je moguće tanje kriške, a zatim izlupajte čekićem za meso između dvija komada plastične folije.
  3. Meso posložite na pladanj.
  4. Preko meso sastružite kriške parmezana.
  5. Posipajte sa kaparima.
  6. Aceto balsamico zagrijte da se reducira do gustoće sirupa pa pošpricajte po mesu i parmezanu.
  7. Posipajte sa krupnom soli i svježe mljevenim paprom.

Carpaccio je naziv dobio po slikaru Vittore Carpaccio, jer su boje jela podsjećale na njegove slike

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.