Recepti 06. ožujka 2015.

Goveđi gulaš

Goveđi-gulaš
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Gulaš je jedan od najpoznatijih specijaliteta

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1141

Potrebno vam je

  • 900 g govedina
  • 1 kom luk ,crveni
  • 5 kom shitake gljiva
  • 3 režanj češnjak
  • 4 žlica sherry
  • 400 g pelati
  • 1 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 5 kom mrkva, crvena
  • 3 šalica pileći temeljac
  • 0.25 kom zelje obično
  • 200 g krumpir, bijeli
  • papar
  • sol

Priprema

  1. Meso narežite na veće komade, posolite i popaprite pa ispecite na zagrijanom ulju da posmeđi.
  2. Izvadite meso iz lonca i odlijte višak ulja pa pirjajate luk i gljive sa malo soli.
  3. Kada luk omekša, dodajte češnjak.
  4. Vratite meso u lonac pa dodajte sherry ili rižino vino, mrkvu narezanu na veće komade i temeljac. Ako je potrebno, dodajte još soli i papra.
  5. Dodajte rajčicu. Ako je prekiselo, dodajte smeđeg šećera. Zagrijte do vrenja.
  6. Smanjite vatru na najmanje i kuhajte oko 2 sata.
  7. Zatim dodajte krumpir narezan na kockice i naribani kupus pa nastavite kuhati još 1 sat.
  8. Po potrebi dodatno začinite sa soli i paprom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.