gastro postao
Gulaš je jedan od najpoznatijih specijaliteta
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1141
Potrebno vam je
- 900 g govedina
- 1 kom luk ,crveni
- 5 kom shitake gljiva
- 3 režanj češnjak
- 4 žlica sherry
- 400 g pelati
- 1 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 5 kom mrkva, crvena
- 3 šalica pileći temeljac
- 0.25 kom zelje obično
- 200 g krumpir, bijeli
- papar
- sol
Priprema
- Meso narežite na veće komade, posolite i popaprite pa ispecite na zagrijanom ulju da posmeđi.
- Izvadite meso iz lonca i odlijte višak ulja pa pirjajate luk i gljive sa malo soli.
- Kada luk omekša, dodajte češnjak.
- Vratite meso u lonac pa dodajte sherry ili rižino vino, mrkvu narezanu na veće komade i temeljac. Ako je potrebno, dodajte još soli i papra.
- Dodajte rajčicu. Ako je prekiselo, dodajte smeđeg šećera. Zagrijte do vrenja.
- Smanjite vatru na najmanje i kuhajte oko 2 sata.
- Zatim dodajte krumpir narezan na kockice i naribani kupus pa nastavite kuhati još 1 sat.
- Po potrebi dodatno začinite sa soli i paprom.