gastro postao
Provjerite zašto se grah odlično slaže s ovčjim sirom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 23
Potrebno vam je
- 2 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 1 žlica ulje maslinovo
- 400 g grah iz konzerve
- 200 g mahune zelene (mlade)
- 200 g ovčji sir
- 1 vezica začinsko bilje
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Oljuštite luk i češnjak pa ih nasjeckajte. Zagrijte ulje u velikom loncu i popržite luk, dodajte češnjak te kratko popržite na srednjoj temperaturi. Dodajte bijeli grah s tekućinom iz limenke. Poklopite i ostavite da se kuha oko pet minuta na slaboj vatri.
- U međuvremenu operite mahune, očistite ih i narežite na dugačke komade. Pomiješajte ih s grahom te sve kuhajte deset minuta na srednjoj temperaturi. Ako je potrebno, dodajte malo vode.
- Ovčji sir narežite na kockice. Operite začinsko bilje, osušite i sitno nasjeckajte listove. Ovčji sir i začinsko bilje umiješajte u grah te sve posolite i popaprite.
Provjerite zašto se grah odlično slaže s ovčjim sirom
Izvor Skuhatćute