Kad pomislimo na dijetu pomislimo i na bezukusna, dosadna i jednolična jela. Sudionici "Života na vagi" uče kako zdrava prehrana može biti i ukusna i zanimljiva. Takva je i ova slasna granola koju jedu za doručak, a mi donosimo recept
Obično mislimo da osobe koje su na dijeti jedu samo neku bezukusnu, bezličnu hranu. No ne mora biti tako, a te predrasude razbij i RTL-ov show "Život na vagi" gdje nutricionistica Martina Linarić natjecateljima uči upravo suprotno. Da pripremaju zdrave obroke, koji su puno boja, okusa, dobrih sastojaka...
Ipak, njihovi obroci uglavnom su zvijezde nekih drugih portala, no kada smo vidjeli kako su divnu granolu nedavno pripremili za doručak, i mi smo je morali probati. I zato vam donosimo recept Martine Linarić - njezina genijalna granoladoručak definitivno čini najboljim početkom dana!
Granola
foto: Monika Grabkowska/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Granola - recept iz "Života na vagi"
10 MIN
pripreme
17 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Zobene pahuljice
150
g
Med
2
žlica
Kokosovo ulje
2
žlica
Sjemenke lana
0,50
šalica
Sjemenke suncokreta
0,50
šalica
Chia sjemenke
0,50
šalica
Bučine sjemenke
0,50
šalica
Cimet
1
žličica
Kikiriki
0,25
šalica
Postupak
Na slaboj vatri rastopi kokosovo ulje, dodaj med i sve promiješaj.
U međuvremenu pomiješaj sve ostale sastojke, potom u njih dodaj rastopljeno kokosovo ulje i med. Dobro sve pomiješaj.
Rasporedi smjesu na papir za pečenje i stavi peći u pećnicu zagrijanu na 160 stupnjeva, na 10-15 minuta. Granola mora laganoa porumeniti, ali treba paziti da ne izgori.
Kada je granola pečena, ostavi da se hladi par sati ili preko noći (da se lijepo stisne).
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.