Recepti 13. listopada 2014.

Grillani odrezak na povrću

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusni goveđi odresi na roštilju s umakom od rajčica, luka i maslinovog ulja

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 450 g govedina, srednje masna
  • 1 mala žlica sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 1 žlica ljutika
  • 1 žlica vinski ocat
  • 7 mala žlica ulje maslinovo
  • 4 kom mladi luk
  • 4 kriška ciabatta
  • 200 g salata,kristal
  • 200 g poljska salata
  • 200 g rukola
  • 3 žlica list bosiljka

Priprema

  1. Goveđe odreske začiniti sa žličicom soli i papra pa odložiti sa strane.
  2. Polovice rajčice naribati na onoj strani gdje su prerezane pomoću krupnijeg ribeža, a kožu odbaciti. Naribanoj rajčici dodati usitnjeni luk, ocat i ¼ šalice maslinovog ulja. Začiniti sa soli i paprom po ukusu. Ovaj umak se može pripremiti i dan ranije te čuvati u hladnjaku.
  3. Na roštilju na ugljen pripremiti srednje jaku vatru, a na plinskom ili strujnom grillu namjestiti zagrijavanje na jako. Pripremljeni mladi luk (bijeli dio) u manjoj posudi začiniti žličicom ulja i žličicom soli i papra. Luk peći na grillu dok omekša, 2-3 minute sa svake strane. Zatim ga na dasci za rezanje narezati na manje komade.
  4. Odreske peći na roštilju ovisno o debljini, 3-5 minuta sa svake strane za srednje pečene odreske. Kada su pečeni, premjestiti na dasku i ostaviti 10-ak min.
  5. Obje strane 4 ciabatte premazati sa preostale 4 žličice ulja te začiniti sa soli i paprom prema ukusu. Peći na grillu do zlatno smeđe boje, oko 2 min sa svake strane. Ostaviti sa strane da se malo ohladi a zatim ugrubo razlomiti na male komade.
  6. Odležane odreske tanko narezati. U veću zdjelu složiti zeleno lisnato povrće, bosiljak, pečeni mladi luk, komadiće kruha, politi sa malo umaka od rajčice te dodatno začiniti sa soli i paprom. Na to nabacati komadiće odrezaka i pažljivo promiješati. Ostatak umaka poslužiti u posebnoj zdjelici.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.