gastro postao
Najbolji gulaš je onaj od mesa divljači
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 934
Potrebno vam je
- 2000 g divljač
- 100 ml vrhnje kiselo (10% masti )
- 3 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 1 list lovorov list
- 200 ml vino bijelo
- 2 kom Ljuta kobasica
- sol
- 1 žlica paprika u prahu
- 150 g peršin, korijen
- 150 g celer (cijeli)
- 250 g mrkva, crvena
- 5 režanj češnjak
- 50 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 800 g luk ,crveni
- 100 ml ulje, biljno
- 2 žlica mješavina suhih začina
Priprema
- Narežite meso na veće komade i prepržite ga na ugrijanom ulju. Izvadite ga i čuvajte na toplom.
- Na istom ulju prepržite luk, češnjak, mrkvu, peršin, celer i slaninu. Nakon 15-ak minuta vratite meso pa dodajte lovorov list, sol, papriku u prahu i mješavinu suhih začina. Sve dobro promiješajte i kuhajte deset minuta podlijevajući vodom.
- Dodajte kobasice, kuhajte dok meso potpuno ne omekša pa dodajte kocentrat rajčice i zalijte vinom te umiješajte kiselo vrhnje.