Recepti 11. listopada 2014.

Gulaš od divljači i kobasica

Gulaš od divljači i kobasica
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Najbolji gulaš je onaj od mesa divljači

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 934

Potrebno vam je

  • 2000 g divljač
  • 100 ml vrhnje kiselo (10% masti )
  • 3 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 1 list lovorov list
  • 200 ml vino bijelo
  • 2 kom Ljuta kobasica
  • sol
  • 1 žlica paprika u prahu
  • 150 g peršin, korijen
  • 150 g celer (cijeli)
  • 250 g mrkva, crvena
  • 5 režanj češnjak
  • 50 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 800 g luk ,crveni
  • 100 ml ulje, biljno
  • 2 žlica mješavina suhih začina

Priprema

  1. Narežite meso na veće komade i prepržite ga na ugrijanom ulju. Izvadite ga i čuvajte na toplom.
  2. Na istom ulju prepržite luk, češnjak, mrkvu, peršin, celer i slaninu. Nakon 15-ak minuta vratite meso pa dodajte lovorov list, sol, papriku u prahu i mješavinu suhih začina. Sve dobro promiješajte i kuhajte deset minuta podlijevajući vodom.
  3. Dodajte kobasice, kuhajte dok meso potpuno ne omekša pa dodajte kocentrat rajčice i zalijte vinom te umiješajte kiselo vrhnje.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.