gastro postao
Pripremite ukusnu pašteti i poslužite je s prepečenim kruhom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 806
Potrebno vam je
- 500 g jetra gusja
- 150 g maslac, slani
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 kom lovorov list
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
- 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 100 g gusčja mast
- 2 dl porto
Priprema
- Pripremite prhko tijesto od brašna, margarina, kiselog vrhnja i malo soli, ispecite ga u kalupima i ohladite ga u njima.
- Gušćja jetra ostavite da odleže u mlijeku 24 sata. Sa solju, paprom i lovorovim listom pržite ih u dubokoj masnoći. Kad su gotova, izvadite ih iz masnoće i izmiksajte s maslacem i portom.
- Paštetom punite tijesto i ostavite da se ohladi i stegne. Tada paštetu izvadite tako da je okrenete da tijesto bude izvana. Lijepo narežite i poslužite s brusnicama.