Iako pizza danas može sadržavati baš svaki sastojak koji možete zamisliti, ananas je onaj jedan kojem se još uvijek čudimo. I dok je uparivanje slatkog tropskog ploda s prozračnim tijestom i šunkom za neke najgori mogući pokušaj pripreme pizze, neki je naprosto obožavaju.
Havajska pizza od klasične se razlikuje po tek jednom neobičnom dodatku kojeg ili volite ili ne volite - ananasu. Želite li se ipak okušati u pripremi, donosimo vam nekoliko ključnih savjeta.
Uz ananas, na havajskoj pizzi odlično će se snaći i luk, posebice karamelizirani, slanina, kvalitetan sir i kuhana šunka. Naravno, tu su i dodaci poput mozzarelle i maslina, obavezni na svakoj pizzi. Cijela će kombinacija biti još slasnija odlučite li se prije samog slaganja pizze ananas baciti na grill te ga začiniti soli i paprom.
U nastavku donosimo recept, a na vama je da odlučite jeste li dovoljno hrabri za isprobavanje ove neobične kombinacije.
Potrebno vam je:
- Tijesto za pizzu
- 50 g šunke
- 50 g slanine
- 100 g mozzarelle
- 20 g Pecorino Romano sira
- Ananas
- Umak od rajčice
- 1 glavica luka
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Tijesto razvaljajte u krug.
- Premažite ga umakom od rajčice koji ste prethodno začinili začinima poput origana i bosiljka, češnjaka, soli i papra.
- Na pizzu stavite šunku i sir, a zatim i slaninu, luk koji ste nasjeckali na tanke kolutiće te ananas. Na kraju dodajte Pecorino sir i par kapi maslinovog ulja.
- Pecite 10 minuta na 250 stupnjeva.
Dobar tek!