Recepti 19. siječnja 2019.

Havajska pizza - ona koju ili voliš ili ne voliš

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Za neke najgora moguća kombinacija, za druge slatko slani užitak. Jeste li već isprobali havajsku pizzu?

Iako pizza danas može sadržavati baš svaki sastojak koji možete zamisliti, ananas je onaj jedan kojem se još uvijek čudimo. I dok je uparivanje slatkog tropskog ploda s prozračnim tijestom i šunkom za neke najgori mogući pokušaj pripreme pizze, neki je naprosto obožavaju. 

 

tijesto za pizzu Možda vas zanima... Tijesto za pizzu iskoristite na 6 novih načina Špajza

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Havajska pizza od klasične se razlikuje po tek jednom neobičnom dodatku kojeg ili volite ili ne volite - ananasu. Želite li se ipak okušati u pripremi, donosimo vam nekoliko ključnih savjeta.

Uz ananas, na havajskoj pizzi odlično će se snaći i luk, posebice karamelizirani, slanina, kvalitetan sir i kuhana šunka. Naravno, tu su i dodaci poput mozzarelle i maslina, obavezni na svakoj pizzi. Cijela će kombinacija biti još slasnija odlučite li se prije samog slaganja pizze ananas baciti na grill te ga začiniti soli i paprom.

U nastavku donosimo recept, a na vama je da odlučite jeste li dovoljno hrabri za isprobavanje ove neobične kombinacije.

 

Savršeno tijesto za pizzu Možda vas zanima... Pogledaj kako zamijesiti savršeno tijesto za pizzu Špajza

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Potrebno vam je:

  • Tijesto za pizzu
  • 50 g šunke
  • 50 g slanine
  • 100 g mozzarelle
  • 20 g Pecorino Romano sira
  • Ananas
  • Umak od rajčice
  • 1 glavica luka
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Tijesto razvaljajte u krug. 
  2. Premažite ga umakom od rajčice koji ste prethodno začinili začinima poput origana i bosiljka, češnjaka, soli i papra.
  3. Na pizzu stavite šunku i sir, a zatim i slaninu, luk koji ste nasjeckali na tanke kolutiće te ananas. Na kraju dodajte Pecorino sir i par kapi maslinovog ulja.
  4. Pecite 10 minuta na 250 stupnjeva.

Dobar tek!

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.