Recepti 01. veljače 2016.

Hranjivi domaći muesli

Hranjivi domaći muesli
gastro postao gastro.24sata.hr
Poznati su brojni pozitivni učinci žitarica, stoga vam od srca preporučujemo da započnete dan ovim zdravim jelom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 933

Potrebno vam je

  • 2 šalica zobene pahuljice
  • 1 šalica listići badema
  • 0.50 šalica javorov sirup
  • 1 žlica maslac, neslani
  • 2 žlica brusnice, sušene
  • 2 žlica grožđice
  • 1 žlica narančina kora, ušećerena
  • 1 mala žlica ulje od lješnjaka

Priprema

  1. Pećnicu zagrijati na 150˚C.
  2. Zob raširiti na plehu za pečene i tostirati, povremeno miješajući, dok lagano posmeđi i pusti aromu, oko 20 minuta. Premjestiti u vatrostalnu zdjelu, dodati bademe i ostaviti da se hladi.
  3. Izmiješati javorov sirup sa maslacem i uljem lješnjaka u jednoličnu smjesu pa preliti preko zobi. Dobro promiješati.
  4. Već korišteni pleh premazati sa malo ulja pa izliti smjesu sa zobi. Peći oko 15 minuta do zlatne boje zobi, povremeno miješajući. Izvaditi iz pećnice i malo ohladiti. Umiješati narančinu koricu pa potpuno ohladiti, a zatim natrgati na komadiće.
  5. Ovako pripremljeni muslie može se čuvati do dva tjedna u dobro zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.