Recepti 27. listopada 2023.

Imamo recept za najhrskaviji čips od šarana

Čips od šarana
Čips od šarana s Ranča Ramarin foto: Danijel Soldo
gastro postao gastro.24sata.hr
Recept za čips od šarana, omiljeno predjelo ili grickalicu od riječne ribe, užicali smo prilikom nedavnog posjeta Ranču Ramarin, gdje je meni kreirala blogerica Ena Kokanović Nagy, autorica bloga Slavonka

Riječna riba podijelila je mnoge – neki je nikako ne vole, a neki obožavaju u svim načinima pripreme – od fiša i perkelta, do pečenja na rašljama i pohanja. No postoji jelo od riječne ribe kojem neće moći odoljeti čak ni oni koji su u pravilu skeptični prema toj namirnici.

Riječ je o omiljenom čipsu od šarana, odličnom predjelu koje se tradicionalno poslužuje s krumpir salatom. Mi smo recept užicali u restoranu Ranča Ramarin u Garčinu koji smo nedavno posjetili u sklopu posjeta Brodsko-posavskoj županiji u kojoj hedonističkih užitaka ne nedostaje.

 

Fiš i domaći rezanci Možda vas zanima... Od kulena do specijaliteta od šarana - uživali smo u vrhunskoj hrani, ali i ludim avanturama Špajza

 

Blogerica Ena Kokanović Nagy, autorica bloga Slavonka i draga suradnica portala missGASTRO, kreirala je novi meni restorana na Ranču Ramarin gdje čips od šarana poslužuju s brzo ukiseljenim lukom i umakom od jogurta i ta nam se kombinacija baš jako svidjela. A sada je i ti imaš priliku iskušati kod kuće.

 | Author: Danijel Soldo Čips od šarana foto: Danijel Soldo

Čips od šarana

Sastojci – za čips od šarana:

  • 1 kg očišćenih fileta šarana
  • 3 jaja kukuruzno brašno za uvaljati ribu
  • 1 žličica sušenog luka u granulama
  • sol i papar

Sastojci – za ukiseljeni luk:

  • 3 glavice crvenog ili ljubičastog luka srednje veličine
  • 500 mi jabučnog octa
  • 180 ml vode
  • 15 g soli
  • 3 žlice šećera

Sastojci – za umak od jogurta:

  • 500 ml jogurta
  • 5 češnjeva češnjaka
  • 5 žlica nasjeckanog svježeg peršina

Postupak:

  1. Filete šarana nareži na tanke trakice, uvaljaj u jaja i brašno pomiješano s granulama luka te prži u dubokom ulju. Prženo posoli i popapri.
  2. Za ukiseljeni luk – luk nareži na tanke polumjesece te ih stavi u mješavinu jabučnog octa, vode, soli i šećera. Ukiseljeni luk može se pripremiti prvi, da se kiseli dok se prži čips od šarana.
  3. Za umak od jogurta pomiješaj sve sastojke i posluži u zdjelici uz čips od šarana i ukiseljeni luk.

 | Author: Danijel Soldo Odlična ponuda jela na Ranču Ramarin foto: Danijel Soldo  | Author: Danijel Soldo Deserti na Ranču Ramarin - punjene palačinke i tačke foto: Danijel Soldo

 

Možda vas zanima... Gurmanski riblji paprikaš - za one koji vole da "žari i pali" Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.