Recepti Genijalni recepti za zdrav i ukusan početak dana 04. siječnja 2022.

Super ideje za ukusan i hranjiv doručak!

foto: Shutterstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobaj recept za voćno-orašasti smoothie, a za sve koji jutro ne mogu zamisliti bez toplog napitka, pogotovo u ovim jesenskim danima, donosimo ideju kako napraviti topli smoothie brzo i jednostavno uz pomoć štapnog miksera.

Doručak je najvažniji obrok u danu i pola zdravlja, a mi ga često preskačemo. Ako ti se često čini da ne stigneš pripremati hranu ujutro prije posla, faksa ili drugih aktivnosti, za tebe je definitivno smoothie. Brz i jednostavan, a ukusan, hranjiv i pun vitamina i minerala, ovisno o sastojcima izvrsna je zamjena za prvi obrok u danu. Donosimo ti recept za voćno-orašasti smoothie, a za sve koji jutro ne mogu zamisliti bez toplog napitka, pogotovo u ovim jesenskim danima, donosimo ideju kako napraviti topli smoothie brzo i jednostavno uz pomoć štapnog miksera

Ne zaboravi u smoothie dodati i đumbir jer on je tajni recept svakog smoothieja za doručak. Trajna gomoljasta biljka iz porodice ljiljana koristi se već tisućama godina kao lijek, začin i hrana. Bogat je eteričnim uljima, vitaminom B, kalijem, manganom, bakrom i magnezijem te gingerolom - sastojkom koji poboljšava rad crijeva. Bez obzira radiš li čaj ili smoothie, želiš li iskoristiti njegovu ljekovitu moć, moraš koristiti barem centimetar njegova korijena, a ribanjem se otpušta više aktivnih sastojaka nego sjeckanjem i rezanjem.

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Smoothie s bobičastim voćem i orasima

Đumbir možeš dodati u razne smoothieje, od voćnih, orašastih do čokoladnih, a predlažemo ti recept za smoothie s bobičastim voćem i orasima. 

Sastojci:

1 šalica bobičastog voća (npr. borovnica, kupina, malina)
2 žlice sjeckanih oraha
1 banana 
1 šalica bademovog mlijeka 
1 žlica Chia sjemenki 
malo đumbira 
prstohvat cimeta 

Priprema: Chia sjemenke kratko potopi u bademovom mlijeku. Izmiksaj sve sastojke dok ne dobiješ glatku kremu. 

Topli smoothie brzo se priprema uz pomoć štapnog miksera

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Hladna jesenska i zimska jutra nezamisliva su bez toplog napitka, a čak i ako nisi ljubitelj kave, ukusan doručak može biti kremasti napitak koji se brzo priprema uz pomoć štapnog miksera. Jesensko-zimsku verziju toplog smoothieja pripremi s toplim bademovim mlijekom, bananom, kakaom i vanilijom.

Sastojci: 

1 šalica bademovog mlijeka 
1 banana 
1 žlica kakaa 
pola žličice ekstrakta vanilije 
prstohvat soli 

Priprema: Zagrij mlijeko na laganoj vatri i izmiksaj s ostalim sastojcima dok se sve ne sjedini. Kod posluživanja naribaj tamnu čokoladu na vrh i popij u roku od deset minuta. 

Jutro više ne mora biti stresno uz vrijednog pomagača u tvojoj kuhinji uz kojeg će doručak postati tvoj omiljeni dio dana i više ga nikad nećeš preskakati.

S MultiQuick sistemom "sve-u-jednom" sada možeš učiniti sve što zamisliš u kuhinji. S novim modelom Braun MultiQuick 9, ali i cijelim asortimanom MultiQuick štapnih miksera, sada možeš miješati, nasjeckati, narezati, naribati, umutiti, samljeti, narezati na kockice i mijesiti. Dolazi s 3 nastavka: sjeckalica, pjenjača i plastični vrč, a zahvaljujući funkciji EasyClick+, brzo i jednostavno možeš zamijeniti nastavke. S ovom tehnologijom MultiQuick sistem objedinjuje brojne kuhinjske aparate u jedno inovativno rješenje.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.