Recepti 26. svibnja 2015.

Jagodasti cupcakes

Jagodasti cupcakes
gastro postao gastro.24sata.hr
Recept je jednostavan i brz

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 3 kom jaja
  • 10 žlica šećera
  • 15 žlica brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 dl mlijeka
  • 2 dl ulja
  • 1 na vrh noža korice limuna
  • 3 dl slatkog vrhnja za šlag
  • 10 dag bijele čokolade
  • 2 šaka jagoda

Priprema

  1. Odvojiti žumanjke i bjelanjke, od bjelanjaka izmiksati čvrst snijeg. Postupno dodavati žumanjke, mlijeko, ulje, brašno s praškom za pecivo i naribanu koricu limuna. Smjesu ulijte u kalup za muffine. Trebali bi dobiti 12 muffina. Peći oko 20 min na 180°C dok ne porumene, lagano nožem probajte da li su gotovi. Ako muffini jako narastu odrežite im vrhove da stane više kreme.
  2. Od vrhnja istucite čvrsti šlag. Čokoladu otopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari. Jagode usitnite blenderom ili štapnim mikserom, slobodno stavite više, možete čak ostaviti i komade. Sve sastojke izmiksajte mikserom. Stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje i nanesite na muffine što više možete! Jagodasti cupcakes  | Author: IvanaMedo foto: IvanaMedo

Recept je jednostavan i brz

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.