Recepti 13. listopada 2014.

Jagode u čokoladi

gastro postao gastro.24sata.hr
Brza i slasna kombinacija jagoda i tamne čokolade

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 72

Potrebno vam je

  • 150 g tamna čokolada
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 250 g jagode

Priprema

  1. Čokoladu i ulje u posudi zagrijte u mikrovalnoj pećnici otprilike jednu minutu na umjerenoj snazi (dok se posve ne otopi) pa promiješajte.
  2. Jagode s peteljkom operite i ostavite da se dobro posuše.
  3. Zatim ih uzimajte vršcima prstiju te dvije trećine svake jagode umočite u rastopljenu čokoladnu smjesu pa pričekajte da sa svake sklizne višak. slažite ih na papir za pečenje koji ste stavili na lim ili pladanj.
  4. Stavite ih u hladnjak ili kratko u zamrzivač kako bi se čokolada stvrdnula.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.