gastro postao
Brza i slasna kombinacija jagoda i tamne čokolade
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 72
Potrebno vam je
- 150 g tamna čokolada
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 250 g jagode
Priprema
- Čokoladu i ulje u posudi zagrijte u mikrovalnoj pećnici otprilike jednu minutu na umjerenoj snazi (dok se posve ne otopi) pa promiješajte.
- Jagode s peteljkom operite i ostavite da se dobro posuše.
- Zatim ih uzimajte vršcima prstiju te dvije trećine svake jagode umočite u rastopljenu čokoladnu smjesu pa pričekajte da sa svake sklizne višak. slažite ih na papir za pečenje koji ste stavili na lim ili pladanj.
- Stavite ih u hladnjak ili kratko u zamrzivač kako bi se čokolada stvrdnula.
Izvor Skuhatćute