gastro postao
Od tek nekoliko sastojaka napravite vrlo ukusan ručak
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 793
Tijesto
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 125 g maslac, neslani
- 1 šalica voda
- sol
Nadjev
- 750 g luk ,crveni
- 100 g maslac, slani
- 2 kom jaje kokošje
- 70 g tvrdi sir
Priprema
- Od brašna, maslaca, soli i vode zamijesite tijesto pa obložite njime dno i rubove okruglog lima za pečenje.
- Narežite luk na tanke kolutove i propržite na maslacu.
- Maknite ga s vatre, a kad se malo ohladi, umiješajte razmućena jaja i sir te smjesom prelijte tijesto u kalupu.
- Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 35-40 minuta na 180°C, dok se sir i jaja ne zapeku.
Izvor Skuhatćute