gastro postao
Salata za koju je potrebno skuhati jedino tjesteninu, a ostale sastojke pridružiti svježe
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 444
Potrebno vam je
- 60 g tjestenina s jajima
- sol
- 1 kom celer (cijeli)
- 1 kom jabuka (cijela)
- 100 g grožđe, crno
- 2 žlica limunov sok
- 60 g pileća šunka
- 125 g mlijeko, kiselo
- 2 žlica čili umak
- 1 žlica peršin, list
- 1 kom ljuta paprika
- 50 g radič, crveni
Priprema
- Skuhajte tjesteninu "al dente". Očistite i operite celer pa ga narežite na ploške, a listove ostavite za ukrašavanje. Operite jabuku i grožđe. Razrežite jabuku na četvrtine, izrežite na ploške i odmah pomiješajte sa žlicom limunova soka. Otkinite bobe grožđa, prepolovite ih i izvadite sjemenke.
- Ocijedite tjesteninu, isperite je hladnom vodom i ostavite da se dobro ocijedi. Izmiješajte kiselo mlijeko, umak od čilija, žlicu limunova soka i peršin. Začinite solju i kajenskom paprikom.
- Izmiješajte celer, jabuku, grožđe, pileći narezak, tjesteninu i umak pa ostavite sat vremena da se marinira.
- Prije posluživanja očistite radič i izrežite ga. Umiješajte u salatu, začinite i polijte limunovim sokom. Pospite celerom.
Izvor Skuhatćute