Recepti 03. listopada 2014.

Jesenska salata s tjesteninom

gastro postao gastro.24sata.hr
Salata za koju je potrebno skuhati jedino tjesteninu, a ostale sastojke pridružiti svježe

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 444

Potrebno vam je

  • 60 g tjestenina s jajima
  • sol
  • 1 kom celer (cijeli)
  • 1 kom jabuka (cijela)
  • 100 g grožđe, crno
  • 2 žlica limunov sok
  • 60 g pileća šunka
  • 125 g mlijeko, kiselo
  • 2 žlica čili umak
  • 1 žlica peršin, list
  • 1 kom ljuta paprika
  • 50 g radič, crveni

Priprema

  1. Skuhajte tjesteninu "al dente". Očistite i operite celer pa ga narežite na ploške, a listove ostavite za ukrašavanje. Operite jabuku i grožđe. Razrežite jabuku na četvrtine, izrežite na ploške i odmah pomiješajte sa žlicom limunova soka. Otkinite bobe grožđa, prepolovite ih i izvadite sjemenke.
  2. Ocijedite tjesteninu, isperite je hladnom vodom i ostavite da se dobro ocijedi. Izmiješajte kiselo mlijeko, umak od čilija, žlicu limunova soka i peršin. Začinite solju i kajenskom paprikom.
  3. Izmiješajte celer, jabuku, grožđe, pileći narezak, tjesteninu i umak pa ostavite sat vremena da se marinira.
  4. Prije posluživanja očistite radič i izrežite ga. Umiješajte u salatu, začinite i polijte limunovim sokom. Pospite celerom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.