Recepti 03. listopada 2014.

Ježevi od čokolade

gastro postao gastro.24sata.hr
Idealno slatko iznenađenje za najmlađe

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 26

Potrebno vam je

  • 1 šalica maslac od kikirikija
  • 0.50 mala žlica vanilija u prahu
  • 1.50 šalica šećer, u prahu
  • 0.75 šalica badem, oljušteni suhi
  • 400 g tamna čokolada
  • 1 žlica maslac, slani
  • čokoladne mrvice
  • 1.50 šalica rižine pahuljice

Priprema

  1. Pomiješajte namaz od kikirikija, četvrtinu šalice maslaca i vaniliju pa polako dodajte šećer te sve dobro izmiksajte na umjerenoj brzini. Dodajte rižine pahuljice pa od smjese napravite kuglice, tako da kraj napravite u obliku ježeve glave.
  2. Bademe stavite tako da izgledaju kao uši i sve ostavite u hladnjaku na sat vremena.
  3. Otopite čokoladu s maslacem pa u smjesu umočite glave ježeva. Ukrasite mrvicama te ostavite u hladnjaku da se sve dobro stisne.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.