Recepti Gastro zvijezda 2023. 04. prosinca 2023.

Josipove "gole" torte osvojit će te na prvi pogled!

foto: Josip Gavran/WoodieFoodie

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Josip Gavran, autor bloga "Woodie Foodie" finalist je izbora Gastro zvijezda 2023. u kategoriji Slastice. Njegova specijalnost su "gole" torte, a zbog slastica je upoznao i ljubav svog života.

Preko 10 tisuća zaljubljenica i zaljubljenika u slastice vjerno prati sve kreacije Josipa Gavrana na njegovom Instagram profilu, a kako i ne bi kada nas njegove torte jednostavno očaraju na prvi pogled. Na svom blogu "Woodie Foodie" Josip spaja čokoladu, karamel, voće i orašaste plodove u raskošne slastice, a sve je započelo prije samo nekoliko godina.

"Blog sam pokrenuo prije tri godine, počevši s kiflicama sa šunkom i sirom, kako bih jednog dana mogao kuhati svojoj obitelji, no sudbina je htjela da sve ovo što sam stvarao tri godine bude podloga ljubavi", rekao nam je Josip i objašnjava kako je upravo njegova ljubav prema slasticama zaslužna i za još jednu ljubav u njegovom životu: "Naime, na svojoj sam radionici u sklopu gradske manifestacije 'Stara jela 'z Dugog Sela', prije nešto više od dva mjeseca, upoznao ljubav svojeg života, zbog čega vjerujem da je sve do sada postojalo samo zbog tog trenutka". 

Upravo je ta radionica njegov najdraži trenutak u blogerskoj karijeri, a kako i ne bi bila kada je baš ljubav sastojak bez kojeg ne može zamisliti kuhanje: "Dodala bi moja Barbara i kombinaciju octa i vode, čime čistim radnu površinu, što ona ne može smisliti", našalio se.

Josipa i njegov blog podrži svojim glasom ovdje!

Kao najpopularniju tortu na svom blogu izdvaja Kinder Maxi King tortu i to onu bezglutensku, u kojoj kombinira mak, bijelu čokoladu i curda od limuna. Josipova najveća specijalnost su "gole" torte, a za njih kaže: "Lijepe su same od sebe, posebno uživam u fotografiranju. Doduše, gole torte nastale su prije malo više od pola godine, tek tada sam shvatio da torti nije potreban dodatan tretman kako bi bila oku primamljiva".

"Što se slanih jela tiče, ne mogu se pohvaliti znanjem, potpuno sam se okrenuo slasticama", objašnjava nam Josip, a ako pričamo o tortama, kaže kako jednako uživa u pripremi svake od njih i da nema izuzetaka. Budući da se od slastica (na žalost) ne može živjeti, ipak izdvaja jelo koje bi svatko od nas trebao znati pripremiti: "Vjerujem da svi znamo skuhati tjesteninu i dodati malo vrhnja, ja bih to mogao jesti svaki dan".

Čemu se Josip najviše veseli kada je u pitanju Gastro zvijezda 2023.? "Potpuno novo iskustvo za mene, radujem se svemu", pojašnjava i dodaje: "Drago mi je što ću upoznati ljude s kojima dijelim strast prema slasticama". 

Josipa i njegov blog podrži svojim glasom ovdje!

Partner projekta u kategoriji Slastice je Gorenje.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.