Recepti 13. listopada 2014.

Juha od avokada i mente

Juha od avokada i metvice
gastro postao gastro.24sata.hr
Vegetarijanska meksička juha

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 867

Juha

  • 3 žlica maslac, slani
  • 6 kom mladi luk
  • 1 kom češnjak
  • 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 2.50 šalica limunov sok
  • 2 kom avokado (mesnati dio)
  • 1.50 prstohvat limunova korica
  • 0.67 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 0.67 kom vrhnje kiselo (10% masti )
  • sol
  • papar
  • 1 grančica menta

Kruh sa češnjakom i metvicom

  • 0.50 šalica maslac, slani
  • 1.50 žlica menta
  • 1.50 kom češnjak
  • 1 kom kruh pšenični, bijeli

Priprema

  1. U velikoj posudi rastopite maslac ili margarin, dodajte mladi luk i zgnječeni češnjak, pa lagano pirjajte oko 3 minute da omekša, ali ne promijeni boju.
  2. Umiješajte brašno pa pržite oko minutu. Postupno umiješajte temeljac i pustite da zakuha. Ostavite juhu da se kuha na laganoj vatri, a u međuvremenu pripremite avokado.
  3. Ogulite oba avokada, izvadite im koštice, pa meso krupno narežite. Dodajte ih u juhu, zajedno s limunovim sokom i naribanom koricom. Posolite i popaprite. Poklopite i lagano kuhajte oko 10 minuta da avokado omekša.
  4. Kad se juha malo ohladi protisnite je kroz sito ili izmiksajte. Ulijte je u zdjelu.
  5. Umiješajte mlijeko i vrhnje, po potrebi dodajte još soli ili papra, pa umiješajte narezanu svježu metvicu. Poklopite i ostavite da se hladi.
  6. Da biste pripremili kruh sa češnjakom i metvicom, omekšajte maslac, pa u njega umiješajte češnjak i metvicu.
  7. Kruh narežite, no neka kriške pri dnu ostanu spojene. Svaku krišku premažite maslacem. Ponovo ih stisnite, umotajte u foliju i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° C/ plin na 4 oko 15 minuta.

Vegetarijanska meksička juha

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.