gastro postao
Zdrava juha s crvenom lećom i malo mesa
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1364
Potrebno vam je
- 1 šalica leća, suha
- 6.25 šalica povrtni temeljac
- 2 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 kom kost od šunke
- 4 kom rajčica, crvena
- 2 kom lovorov list
- 250 g krumpir, zreli
- 1 žlica vinski ocat
- 0.25 mala žlica mljeveni piment
- sol
- papar
Priprema
- Leću i temeljac ili vodu stavite u posudu i ostavite da se 1-2 sata namače.
- Dodajte luk, češnjak, mrkvu, šunku ili slaninu, rajčicu, lovorove listove, sol i papar.
- Pustite da zakuha, poklopite posudu i kuhajte na laganoj vatri oko jedan sat da leća omekša.
- Dodajte krumpir i dalje lagano kuhajte oko 20 minuta, sve dok krumpir i šunka ne omekšaju.
- Izvadite lovorove listove. Izvadite šunku, pa oko nje odrežite oko ¾ šalice mesa koje sačuvajte. Po želji, polovicu juhe protisnite kroz cjedilo ili izmiksajte. Promiješajte s preostalom polovicom juhe.
- Po potrebi posolite i popaprite, dodajte ocat, pimentu i sačuvano usitnjeno meso. Lagano kuhajte jos 5-10 minuta.
Zdrava juha s crvenom lećom i malo mesa