Recepti 13. listopada 2014.

Juha od mrkve i češnjaka

Juha od mrkve i češnjaka
gastro postao gastro.24sata.hr
Nenadmašan spoj okusa mrkve i češnjaka u zdravoj juhi

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 49

Potrebno vam je

  • 500 g mrkva, crvena
  • 10 režanj češnjak
  • 2 kom krumpir, zreli
  • 1 l povrtni temeljac
  • 0.50 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 3 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 1 mala žlica sjemenke lana
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Mrkvu i krumpir ogulite i operite pa ih narežite na manje kockice. Češnjak nasjeckajte na tanke ploške.
  2. Na maslinovom ulju popržite povrće, podlijte sa povrtnim temeljcem i mlijekom, posolite, popaprite, smanjite vatru i kuhajte 20 min.
  3. Kada je povrće kuhano, usitnite ga štapnim mikserom. Pojačajte vatru i kuhajte još 5 minuta.
  4. Kruh narežite na kockice pa ga kratko popržite na malo maslinova ulja uz često miješanje.
  5. Gotovu juhu posipajte lanenim sjemenkama i kockicama prepečenog kruha
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.