Recepti 28. ožujka 2018.

Juha od mrkve i đumbira koju morate probati

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedno od najpoznatijih povrća na svijetu i omiljeni, zdravi začin u ovoj ukusnoj kombinaciji izvrstan je izbor za  juhu.  Kremasta i blago začinjena, neka vas uvede u pravo uživanje u finoj hrani.

Ako su vam već sve juhe dosadile i ne znate koju biste skuhali, evo jednog zanimljivog i jednostavnog recepta koji će se naći na mom meniju, a vi ga još možda niste isprobali. 

 

Možda vas zanima... Mila majčice: Bijela juha od rajčice Recepti

 

Predivno juha žive boje i orijentalnog okusa grije aromatičnim začinima, koji svojim zdravim sastojcima pridonose zaštiti zdravlja tijekom zime. Mrkva i đumbir su odlična kombinacija, a u nekim zemljama uobičajena. Donosimo vam recept za juhu s ove dvije namirnice. Juhu ćete pripremiti brzo, a dobra je vijest da ju možete i zamrznuti pa podgrijati kada osjetite potrebu za toplim obrokom.

 

Možda vas zanima... Brza i kremasta juha od krumpira Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 4 šnite kruha
  • 1 žlica kvasaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 crveni luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 450 g mrkve
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 1 đumbir
  • sol
  • papar
  • 1 žlica limunovog soka

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Izrežite kruh (bez kore) na kockice, izmiješajte kvasac s 2 žlice tople vode i pomiješajte s kruhom. Posložite kruh na lim za pečenje i pecite 20 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.
  2. Zagrijte maslinovo ulje u loncu. Dodajte luk i češnjak te pirjajte na laganoj vatri 3-4 minute. Dodajte mrkvu, povrtni temeljac i svježi đumbir. Kuhajte na laganoj temperaturi oko jedan sat.
  3. Maknite lonac s izvora topline. Neka odstoji dok smjesa ne bude mlaka. Izmiješajte štapnim mikserom dok smjesa ne bude glatka te dodajte sol i papar po ukusu. Na kraju dodajte limunov sok.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.