gastro postao
Domaće rajčice i svježi bosiljak u jednostavnoj okrepljujućoj juhi
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 281
Potrebno vam je
- 1.50 l pasirana rajčica (passata)
- 0.50 l voda
- 1 režanj češnjak
- 1 vezica bosiljak, vezica
- sol
- papar
- 2 žlica ulje maslinovo
- 4 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 kom jaje kokošje
Priprema
- Na malo maslinova ulja, kratko prepržite češnjak, dodajte pasiranu rajčicu i vodu, posolite, lagano popaprite i pustite da zakuha.
- Bosiljak nakidajte na listove. U zdjelici pomiješajte jaje s brašnom i malo soli pa umutite noklice, dodajte hladne vode ako je smjesa pregusta, ostavite sa strane.
- Kada je juha prokuhala, smanjite vatru pa ukuhajte noklice.
Domaće rajčice i svježi bosiljak u jednostavnoj okrepljujućoj juhi