Recepti 13. listopada 2014.

Juha od rajčice s mesnim okruglicama

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogata i gusta juha može biti predjelo, ali u glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 341

Potrebno vam je

  • 1 kom pecivo, bijelo
  • 1 vezica bosiljak, vezica
  • 500 g mljeveno meso
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 1000 g pasirana rajčica (passata)
  • cajenski papar
  • šećer, kristal

Priprema

  1. Narežite staro pecivo na kockice i namočite u vodi. Bosiljak operite, osušite i nasjeckajte.
  2. Iscijedite pecivo pa ga pomiješajte s mljevenim mesom, jajetom i polovicom bosiljka. Posolite, popaprite i zamijesite. Od smjese oblikujte okruglice veličine oraha.
  3. Nasjeckajte luk i češnjak. Na zagrijano ulje prvo dodajte luk pa onda češnjak i kratko propržite.
  4. U lonac stavite pasiranu rajčicu da prokuha. Začinite solju, paprom, kajenskim paprom i šećerom. Dodajte mesne okruglice, poklopite i kuhajte 10- 12 minuta na srednjoj temperaturi.

Bogata i gusta juha može biti predjelo, ali u glavno jelo

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.