gastro postao
Bogata i gusta juha može biti predjelo, ali u glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 341
Potrebno vam je
- 1 kom pecivo, bijelo
- 1 vezica bosiljak, vezica
- 500 g mljeveno meso
- 1 kom jaje kokošje
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 1000 g pasirana rajčica (passata)
- cajenski papar
- šećer, kristal
Priprema
- Narežite staro pecivo na kockice i namočite u vodi. Bosiljak operite, osušite i nasjeckajte.
- Iscijedite pecivo pa ga pomiješajte s mljevenim mesom, jajetom i polovicom bosiljka. Posolite, popaprite i zamijesite. Od smjese oblikujte okruglice veličine oraha.
- Nasjeckajte luk i češnjak. Na zagrijano ulje prvo dodajte luk pa onda češnjak i kratko propržite.
- U lonac stavite pasiranu rajčicu da prokuha. Začinite solju, paprom, kajenskim paprom i šećerom. Dodajte mesne okruglice, poklopite i kuhajte 10- 12 minuta na srednjoj temperaturi.
Bogata i gusta juha može biti predjelo, ali u glavno jelo
Izvor Skuhatćute