Recepti 23. lipnja 2018.

Kaiserschmarrn s breskvama - ljetno ruho klasika

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavniji od palačinka, najslađi ljetni desert idealno će se složiti s pirjanim breskvama.

Pripremite kaiserschmarrn, pa ga dodatno začinite sočnim breskvama. Slastica poput ove osim kao desert, odlično će fukncionirati i kao doručak ili slatka večera. Osim na maslacu i šećeru, breskve možete začiniti i s nekoliko žlica vina ili drugog alkohola, no takva slastica više će odgovarati popodnevnim uživanjima, nakon ručka i uz šalicu kave.

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood


Potrebno vam je:

  • 4 žlice maslaca
  • 3 breskve
  • 3 žlice šećera
  • 1 žlica limunovog soka
  • 130 g brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 4 jaja
  • 1 žličica limunove korice
  • Šećer u prahu
  • Prstohvat soli

Postupak pripreme:

  1. U dubljoj posudi otopite maslac, dodajte sjeckane breskve, žlicu šećera i sok od limuna.
  2. Pirjajte dok breskve ne omekšaju i poprime boju, oko pet minuta.
  3. U većoj posudi pomiješajte brašno, mlijeko, žumanjke, koricu limuna i dvije žlice šećera. Izmiksajte kako bi se svi sastojci dobro povezali.
  4. Bjelanjcima dodajte malo soli, pa ih istucite u snijeg.
  5. Umiješajte bjelanjak s ostatkom sastojaka. Na tavi otopite žlicu maslaca, pa dodajte dio smjese i pecite dok se ne zapeče s donje strane.
  6. Palačinku s tavom prebacite na tanjur, pa je okrenite ponovno na tavu s druge strane. Kada je gotova s obje strane, palačinku rastavite na manje dijelove, pospite šećerom u prahu i dodajte breskve.
  7. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.