gastro postao
                                            
                                        
                                    Jednostavniji od palačinka, najslađi ljetni desert idealno će se složiti s pirjanim breskvama.
                                
                                
                                    
                                
                                Pripremite kaiserschmarrn, pa ga dodatno začinite sočnim breskvama. Slastica poput ove osim kao desert, odlično će fukncionirati i kao doručak ili slatka večera. Osim na maslacu i šećeru, breskve možete začiniti i s nekoliko žlica vina ili drugog alkohola, no takva slastica više će odgovarati popodnevnim uživanjima, nakon ručka i uz šalicu kave.
Potrebno vam je:
- 4 žlice maslaca
 - 3 breskve
 - 3 žlice šećera
 - 1 žlica limunovog soka
 - 130 g brašna
 - 250 ml mlijeka
 - 4 jaja
 - 1 žličica limunove korice
 - Šećer u prahu
 - Prstohvat soli
 
Postupak pripreme:
- U dubljoj posudi otopite maslac, dodajte sjeckane breskve, žlicu šećera i sok od limuna.
 - Pirjajte dok breskve ne omekšaju i poprime boju, oko pet minuta.
 - U većoj posudi pomiješajte brašno, mlijeko, žumanjke, koricu limuna i dvije žlice šećera. Izmiksajte kako bi se svi sastojci dobro povezali.
 - Bjelanjcima dodajte malo soli, pa ih istucite u snijeg.
 - Umiješajte bjelanjak s ostatkom sastojaka. Na tavi otopite žlicu maslaca, pa dodajte dio smjese i pecite dok se ne zapeče s donje strane.
 - Palačinku s tavom prebacite na tanjur, pa je okrenite ponovno na tavu s druge strane. Kada je gotova s obje strane, palačinku rastavite na manje dijelove, pospite šećerom u prahu i dodajte breskve.
 - Poslužite toplo.
 
Dobar tek!