gastro postao
Spoj krušaka i jabuka oduvijek nam se sviđao, a sada znamo i zašto. Pripremite pečene kruške i oduševite se!
Kada poželite impresionirati svoje goste ili se počastiti jedinstvenim sezonskim desertom, svakako isprobajte pečene kruške s jabukovačom ili ciderom od jabuka i aromatičnim začinima. Jednostavno je, kruške premažite finim umakom i navalite na slatko voćno savršenstvo.
Potrebno vam je:
- 3-4 kruške
- 1 žlica maslaca
- 100 ml cidera od jabuke
- 1 žlica šećera
- 1 žlica meda
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žličica kardamona
- 1 štapić vanilije
- Prstohvat soli
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a posudu za pečenje premažite maslacem.
- Pomiješajte cider, med, limunov sok, kardamon, štapić vanilije koji ste otvorili i ostrugali sjemenkei prstohvat soli.
- Pustite da kratko stoji dok vi pripremate kruške.
- Ogulite ih. očistite i prerežite na pola.
- Posložite kruške u posudu za pečenje i premažite ih sa svih strana dobivenim umakom.
- Ostatak umaka prelijte po kruškama pa pecite oko 40 minuta.
Dobar tek!