U moju kuhinju je tako u siječnju stigao Beyond meat burger, burger nastao na bazi proteina graška, a iako sam ga već imao prilike isprobati, ovaj put mogu reći da je zaista jako dobar! Sve što trebate napraviti je dodati sastojke po svom guštu i složiti si ukusni burger. Ne znam kakva su vaša iskustva s plant-based zamjenama za meso, ali mene su jako ugodno iznenadili.
Pogledajte video recept, a popis sastojaka koje sam koristio u receptu i pripremu potražite u nastavku članka.
Sastojci:
- 4 Beyond meat burgera
- 4 brioche peciva
- 200 g Metro Chef bio svježih gljiva Shiitake
- 4 žlice Metro Chef salatne majoneze (može zamjena s veganskom majonezom)
- 2 žlice sriracha umaka
- 4 šnite Metro Chef cheddar tvrdog narezanog sira (može zamjena s veganskim sirom)
- Metro Chef mix salata
- Metro Chef klice češnjaka
- Metro Chef maslinovo extra djevičansko ulje
Priprema:
Najprije narežite shiitake gljive i dinstajte ih na malinovom ulju deset minuta. Posolite ih, a tek kada se lagano zapeku maknite ih s vatre. Burgere pecite na zagrijanoj i nauljenoj tavi 5 minuta sa svake strane. Kada su burgeri skoro gotovi, na svaki stavite šnitu sira te poklopite tavu kako bi se sir lijepo otopio.
Majonezu i srirachu pomiješajte kako bi dobili pikantni kremasti umak koji će okusom obogatiti cijeli burger. Peciva prerežite i zapecite na tavi. Složite burger ovim redom: pecivo, umak, Beyond meat burger, gljive, salata, klice, pecivo. Poslužite odmah dok je sve toplo. U slast!
Dodatni savjet: peciva nemojte zapeći u pećnici jer će se sasušiti sa svih strana i čim se ohlade više neće biti ukusna.
Sve namirnice za video recept naš Gastrolovac Vedran Bošković nabavio je u METRO-u. Isprobajte recept iz videa i pripremite ovaj ukusni plant-based burger na bazi proteina graška!