Recepti 27. siječnja 2023.

Kako pripremiti najukusniji vege burger koji će oduševiti i ljubitelje mesa!

Beyond meat burger, Metro
Isprobajte Beyond meat burger, burger na bazi proteina graška foto: Vedran Bošković

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Putujemo lagano prema kraju siječnja koji je globalno poznat kao mjesec u kojem se malo "lakše jede", posebno kada je meso u pitanju. Iz tog razloga je čak dobio i svoj popularni naziv "Veganuary".

U moju kuhinju je tako u siječnju stigao Beyond meat burger, burger nastao na bazi proteina graška, a iako sam ga već imao prilike isprobati, ovaj put mogu reći da je zaista jako dobar! Sve što trebate napraviti je dodati sastojke po svom guštu i složiti si ukusni burger. Ne znam kakva su vaša iskustva s plant-based zamjenama za meso, ali mene su jako ugodno iznenadili.

Pogledajte video recept, a popis sastojaka koje sam koristio u receptu i pripremu potražite u nastavku članka.

Sastojci:

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Priprema:

Najprije narežite shiitake gljive i dinstajte ih na malinovom ulju deset minuta. Posolite ih, a tek kada se lagano zapeku maknite ih s vatre. Burgere pecite na zagrijanoj i nauljenoj tavi 5 minuta sa svake strane. Kada su burgeri skoro gotovi, na svaki stavite šnitu sira te poklopite tavu kako bi se sir lijepo otopio.

Majonezu i srirachu pomiješajte kako bi dobili pikantni kremasti umak koji će okusom obogatiti cijeli burger. Peciva prerežite i zapecite na tavi. Složite burger ovim redom: pecivo, umak, Beyond meat burger, gljive, salata, klice, pecivo. Poslužite odmah dok je sve toplo. U slast! 

Dodatni savjet: peciva nemojte zapeći u pećnici jer će se sasušiti sa svih strana i čim se ohlade više neće biti ukusna.

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Sve namirnice za video recept naš Gastrolovac Vedran Bošković nabavio je u METRO-u. Isprobajte recept iz videa i pripremite ovaj ukusni plant-based burger na bazi proteina graška!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.