Recepti 13. listopada 2014.

Katalonska salata

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogata salata od tunjevine, maslina, kapara i maslina

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 381

Potrebno vam je

  • 400 g tjestenina s jajima
  • 250 g tunj
  • 3 kom crvena paprika
  • 50 g kapari
  • 5 mala žlica tapenada od maslina
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Nauljite paprike pa ih ispecite na roštilju ili u pećnici. Kad jednolično potamne, odmah ih stavite u plastičnu vrećicu kako bi ih poslije lakše ogulili.
  2. Tunjevinu kuhajte 15 minuta na pari. Ohlađenu je podijelite na komadiće. Zdjelu s ribom pokrijte rastezljivom plastičnom folijom.
  3. Pastu od maslina, tapenadu, razrijedite uljem.
  4. Ogulite i očistite paprike te ih narežite na rezance.
  5. Skuhajte tjesteninu, ocijedite je i odmah umiješajte u umak pa primiješajte sve druge sastojke.
  6. Pospite kaparima te popaprite.

Bogata salata od tunjevine, maslina, kapara i maslina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.