gastro postao
Bogata salata od tunjevine, maslina, kapara i maslina
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 381
Potrebno vam je
- 400 g tjestenina s jajima
- 250 g tunj
- 3 kom crvena paprika
- 50 g kapari
- 5 mala žlica tapenada od maslina
- 4 žlica ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Nauljite paprike pa ih ispecite na roštilju ili u pećnici. Kad jednolično potamne, odmah ih stavite u plastičnu vrećicu kako bi ih poslije lakše ogulili.
- Tunjevinu kuhajte 15 minuta na pari. Ohlađenu je podijelite na komadiće. Zdjelu s ribom pokrijte rastezljivom plastičnom folijom.
- Pastu od maslina, tapenadu, razrijedite uljem.
- Ogulite i očistite paprike te ih narežite na rezance.
- Skuhajte tjesteninu, ocijedite je i odmah umiješajte u umak pa primiješajte sve druge sastojke.
- Pospite kaparima te popaprite.
Bogata salata od tunjevine, maslina, kapara i maslina