Recepti 31. listopada 2014.

Keksi od bundeve i čokolade

Keksi od bundeve i čokolade
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
"Strašni" keksi kojima ćete se zabaviti za Noć vještica

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 248

Tijesto za kekse

  • 120 ml ulje maslinovo
  • 100 g grah, bijeli
  • 150 g šećer, kristal
  • 120 g pire od bundeve
  • 2 kom jaje kokošje
  • 450 g glatko brašno
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 mala žlica muškatni oraščić
  • 1 mala žlica đumbir u prahu
  • 1 mala žlica prašak za pecivo

Preljev

  • 200 g čokolada sa 70% kakaa

Priprema

  1. Kako biste dobili 120 g (½ šalice) pirea od bundeve potrebno je kupiti 300 g bundeve i staviti u prethodno zagrijanu pećnicu. Pecite bundevu u komadu na 200°C, 60 minuta. Nakon toga uklonite sjemenke, a meso bundeve žlicom prebacite u mikser. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  2. U drugoj posudi, s mikserom pomiješajte maslinovo ulje, kuhani bijeli grah, pire od bundeve i šećer dok ne dobijete homogenu smjesu.
  3. Smjesi dodajte jaja te ponovno pomiješajte mikserom dok se smjesa ne poveže. Zatim dodajte vaniliju i sve preostale sastojke. Dobro izmiješajte. Dobivenu smjesu (tijesto) mijesite 5 minuta.
  4. Koristeći valjak razvaljajte tijesto do željene debljine. Putem kalupa za kekse (oblik bundeve) dobit ćete željeni oblik keksa koji potom stavite na lim za pečenje u zagrijanu pećnicu.
  5. Pecite kekse na 200°C, 6 minuta ili dok ne uočite da su keksi poprimili zlatnu boju.
  6. Čokoladu otopite na vodenoj pari. Nakon toga prebacite u vrećicu, čiji rub odrežite i stiskajući smjesu (dok je još zagrijana) oslikajte svoje kekse!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.