gastro postao
Jesenski desert s kesten - pireom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 80
Biskvit
- 5 kom jaje kokošje
- 100 g šećer, kristal
- 10 g vanilin šećer
- 50 g čokolada za kuhanje
- 200 g kesten pire
Krema
- 300 g kesten pire
- 80 g šećer, u prahu
- 70 g maslac, slani
- 10 g vanilin šećer
- 0.50 dl rum za kolače
- 2.50 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Ukrašavanje
- 2 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Priprema
- Istucite četiri bjelanjka u snijeg pa dodajte cijelo jaje i šećer. Umiješajte vanilin šećer pa jedan po jedan žumanjak. Dodajte otopljenu čokoladu pa kesten-pire. Izlijte biskvit na papir za pečenje u posudu srednje veličine te pecite 15 minuta na 180°c. Neka se biskvit ohladi pa ga prebacite na ravnu plohu.
- Pomiješajte maslac sa šećerom u prahu i vanilin šećerom pa dodajte kesten-pire, rum i tučeno slatko vrhnje. premažite kremu preko biskvita. Na vrh stavite tučeno slatko vrhnje.
Jesenski desert s kesten - pireom